Komisija odobrila spajanje Železare i Hestila

Bez autora
May 26 2016

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je spajanje kineske kompanije Hestil i i Železare Smederevo. Komsija je odobrila koncentraciju učesnika na tržištu koja nastaje sticanjem kontrole društva 'He Steel Group' nad imovinom 'Privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika Železara', uz sticanje i 50% udela u kapitalu Privrednog društva 'Serbian Roll Service Company', i nad kojim će Hestil vršiti zajedničku kontrolu sa drugim članom ovog društva. Kako se navodi, Komisija je, prilikom donošenja odluke o dozvoljenosti ove koncentracije, imala u vidu činjenicu da njeno sprovođenje neće ograničiti, narušiti ili sprečiti konkurenciju na tržištu Republike Srbije, ali je u proceni njenih efekata posmatrala i širi kontekst sprovođenja kompletnog projekta, u smislu cilja Zakona, odnosno mogućih pogodnosti sa stanovišta ekonomskog napretka i dobrobiti društva, kao i koristi potrošača.

Komisija odobrila spajanje Železare i HestilaKomisija za zaštitu konkurencije odobrila je spajanje kineske kompanije Hestil i i Železare Smederevo.

“Komsija je odobrila koncentraciju učesnika na tržištu koja nastaje sticanjem kontrole društva 'He Steel Group' nad imovinom 'Privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika Železara', uz sticanje i 50% udela u kapitalu Privrednog društva ['Serbian Roll Service Company', i nad kojim će Hestil vršiti zajedničku kontrolu sa drugim članom ovog društva”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Komisija je, prilikom donošenja odluke o dozvoljenosti ove koncentracije, imala u vidu činjenicu da njeno sprovođenje neće ograničiti, narušiti ili sprečiti konkurenciju na tržištu Republike Srbije, ali je u proceni njenih efekata posmatrala i širi kontekst sprovođenja kompletnog projekta, u smislu cilja Zakona, odnosno mogućih pogodnosti sa stanovišta ekonomskog napretka i dobrobiti društva, kao i koristi potrošača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik