Održana radionica o ženskom preduzetništvu u Šapcu

Bez autora
May 26 2016

Održana je četvrta u nizu edukativnih radionica „Podrška ženskom preduzetništvu“, na kojoj su polaznice upoznate s različitim programima finansijske podrške za pokretanje sopstvenog biznisa.Radionicu je otvorio Aleksandar Gračanac, iz Centra za mala i srednja privredna društva Privredne komore Srbije, koji je predstavio ulogu Komore u podsticanju razvoja ženskog preduzetništva, kao i usluge i servise koje ova privredna asocijacija pruža preduzetnicama, posebno tokom Godine preduzetništva.

Radionica o ženskom preduzetništvu u ŠapcuOdržana je četvrta u nizu edukativnih radionica „Podrška ženskom preduzetništvu“, na kojoj su polaznice upoznate s različitim programima finansijske podrške za pokretanje sopstvenog biznisa.

Radionicu je otvorio Aleksandar Gračanac, iz Centra za mala i srednja privredna društva PKS, koji je predstavio ulogu Komore u podsticanju razvoja ženskog preduzetništva, kao i usluge i servise koje ova privredna asocijacija pruža preduzetnicama, posebno tokom Godine preduzetništva.

O servisima i uslugama Centra za usluge i posredovanje PKS namenjenim preduzetnicama govorila je Božana Jakišić.

Sandra Lukić iz Fonda za razvoj predstavila je raspoložive programe različitih finansijskih podrški koje sprovodi taj fond u saradnji sa Ministarstvom privrede, a za koje mogu konkurisati žene preduzetnice.

Ona je posebno apostrofirala aktuelne kreditne linije za investicione kredite, kredite za trajna obrtna sredstva, održavanje tekuće likvidnosti i kratkoročne kredite.

Predstavljen je „Program podsticanja za razvoj preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslu”, koji je do sada privukao najviše interesovanja.

Nataša Glavendekić iz Razvojne agencije Srbije informisala je učesnice radionice o Start up programu za započinjanje posla, kao i Programu za povećanje konkurentnosti postojećih preduzeća, u okviru koga je kreiran fond namenjen udruženjima koja se bave podrškom ženskom preduzetništvu. Ukupna bespovratna sredstva koja su na raspolaganju ženama preduzetnicama su oko milion evra.

U okviru radionice su predstavljeni i primeri dobre prakse, odnosno uspešne poslovne priče članica Udruženja poslovnih žena Srbije, a na kraju skupa je pažnja posvećena akciji "Budi odgovorna" i mogućnostima prevencije raka grlića materice, bolesti od koje u našoj zemlji godišnje obole 1.244 žene od kojih 482 izgube život.

Naredna radionica, koju PKS organizuje u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije, Fondom za razvoj RS i Razvojnom agencijom Srbije, i uz podršku kompanije DHL International Beograd, biće održana 31. maja u Kraljevu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik