Izdato 20.000 vaučera za odmor u Srbiji

Bez autora
May 29 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija saopštio je da je broj izdatih vaučera za ovu godinu za odmor u turističkim centrima u Srbiji danas prešao cifru od 20.000, što je veoma ohrabrujući podatak za domaću turističku privredu. On jeocenio da je ova podsticajna mera u potpunosti zaživela, s obzirom na broj do danas izdatih vaučera, koji je znatno premašio prošlogodišnji, kada je za 12 meseci iznosio nešto više od 14.000. Ova činjenica ukazuje na to da će 2016. godina sasvim sigurno biti rekordna kada su u pitanju dolasci domaćih turista, naglasio je potpredsednik Vlade.

Podsticaji Vlade u oblasti turizma daju rezultatePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić saopštio je da je broj izdatih vaučera za ovu godinu za odmor u turističkim centrima u Srbiji danas prešao cifru od 20.000, što je veoma ohrabrujući podatak za domaću turističku privredu.

Ljajić je u izjavi za agenciju Tanjug ocenio da je ova podsticajna mera u potpunosti zaživela, s obzirom na broj do danas izdatih vaučera, koji je znatno premašio prošlogodišnji, kada je za 12 meseci iznosio nešto više od 14.000.

Ova činjenica ukazuje na to da će 2016. godina sasvim sigurno biti rekordna kada su u pitanju dolasci domaćih turista, naglasio je potpredsednik Vlade.

On je rekao i da je u prva tri meseca ove godine ostvaren porast ukupnog broja turističkih dolazaka za 17 odsto u odnosu na isti period 2015. godine, kao i da je domaćih gostiju bilo za 16 odsto više nego u prva tri meseca prošle godine, a stranih čak 19 odsto više.

Kada je reč o deviznom prilivu od turizma za prva tri meseca, Ljajić je izneo podatak da on iznosi 188 miliona evra i da je za 21 odsto veći nego u prva tri meseca 2015. godine.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo je, u cilju unapređenja domaće turističke ponude, prošle nedelje odobrilo finansiranje 112 projekata turističkih promocija i manifestacija u ukupnom iznosu od 145 miliona dinara.

Takođe, kako je naveo, resorno ministarstvo je odobrilo i realizaciju 16 projekata razvoja turističke infrastrukture u ukupnoj vrednosti od 151 milion dinara.

Ljajić je objasnio i da je konkurs za projekte razvoja turističke infrastrukture otvoren do 1. oktobra ove godine i da je u budžetu za te namene preostalo još 490 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik