Povezivanje preduzetnica iz Srbije i UAE

Bez autora
May 29 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i predsednik Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost posetila je juče, u društvu predstavnica poslovnih žena iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, etno-naselje „Vrdnička kula“ i Vrdnik. Ministar je tom prilikom bila domaćin na večeri na kojoj je delegacija iz UAE imala priliku da uspostavi kontakte sa nekim od vodećih srpskih preduzetnica. Takođe, predstavnice poslovnih žena iz UAE imale su mogućnost da vide izložbu rukotvorina, srpski folklor i modnu reviju na kojoj su prikazani modeli poznatog domaćeg kreatora Igora Todorovića.

Povezivanje preduzetnica iz Srbije i UAEPotpredsednik Vlade Republike Srbije i predsednik Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović posetila je juče, u društvu predstavnica poslovnih žena iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), etno-naselje „Vrdnička kula“ i Vrdnik.

Mihajlović je tom prilikom bila domaćin na večeri na kojoj je delegacija iz UAE imala priliku da uspostavi kontakte sa nekim od vodećih srpskih preduzetnica.

Takođe, predstavnice poslovnih žena iz UAE imale su mogućnost da vide izložbu rukotvorina, srpski folklor i modnu reviju na kojoj su prikazani modeli poznatog domaćeg kreatora Igora Todorovića.

Preduzetnice iz Dubaija, koje prvi put borave u Srbiji, predvodila je Raža Al Gurg, jedna od najuticajnijih žena na Bliskom istoku, prema listi magazina “Forbs”.

Mihajlović je tim povodom ocenila da se posetom poslovnih žena iz Dubaija otvara novo poglavlje u saradnji dveju zemalja, koju treba unaprediti u oblasti zdravstva, obrazovanja i turizma, ali i u segmentu banjskih lečilišta, poljoprivrede i infrastrukture.

Povezivanjem preduzetnica iz Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje su se dokazale kao liderke u svojim zemljama, stvaramo mogućnosti za nove zajedničke projekte koji će se realizovati u našoj zemlji, istakla je ona.

Tokom boravka u Srbiji, poslovne žene iz Dubaija posetile su i rezervat prirode Zasavica, koji su odlučile da podrže novčanim donacijama, a od domaćina su na poklon dobile kreme od magarećeg mleka, kao uzorak kozmetičkih proizvoda po kojima je taj rezervat prirode poznat.

Predstavnice Saveta poslovnih žena iz Dubaija su tokom višednevne posete Srbiji učestvovale i na poslovnom forumu preduzetnica iz Srbije i UAE, koji je održan u Palati Srbije, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik