Puštena u rad trafostanica "Veliko Gradište 3"

Bez autora
May 29 2016

U Velikom Gradištu puštena je u rad nova trafostanica "Veliko Gradište 3" u koju je "Elektroprivreda Srbije" investirala 95 miliona dinara, da bi se obezbedili bolje napajanje i uslovi za razvoj turizma na Srebrnom jezeru. V. d. direktora EPS-a, rekao je prilikom puštanja u rad trafostanice, da je "Veliko Gradište 3" početak novog razvoja za Srebrno jezero i nekoliko opština, koje se naslanjaju na Srebrno jezero, saopštio je Sektor za odnose sa javnošću EPS-a. Građani i privreda ovog kraja sada imaju bolju pouzdanost u isporuci električne energije.

Puštena u rad trafostanica "Veliko Gradište 3"U Velikom Gradištu puštena je u rad nova trafostanica "Veliko Gradište 3" u koju je "Elektroprivreda Srbije" investirala 95 miliona dinara, da bi se obezbedili bolje napajanje i uslovi za razvoj turizma na Srebrnom jezeru.

V. d. direktora EPS-a Milorad Grčić rekao je prilikom puštanja u rad trafostanice, da je "Veliko Gradište 3" početak novog razvoja za Srebrno jezero i nekoliko opština, koje se naslanjaju na Srebrno jezero, saopštio je Sektor za odnose sa javnošću EPS-a.

"Građani i privreda ovog kraja sada imaju bolju pouzdanost u isporuci električne energije. EPS će se boriti da se što pre obezbedi napajanje i druge obale jezera", napomenuo v. d. dirktora EPS-a.

Grčić je istakao da je ova investicija potvrda namera EPS-a za unapređenje efikasnosti i podizanja kvaliteta distributivnih usluga i da su obezbeđeni svi preduslovi za privredni i turistički razvoj Srebrnog jezera.

"Ulaganjima u sve delove sistema od kopova preko elektrana do distributivnog sektora 'Elektroprivreda Srbije' svakodnevno pokazuje da ima sigurnu budućnost. Samo modernizacijom naših kapaciteta možemo opstati i dalje biti najsigurniji energetski oslonac za građane i privredu Srbije", napomenuo je Grčić.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić je zahvalio EPS-u i istakao značaj elektroenergetske infrastrukture za razvoj turizma na Srebrnom jezeru.

"Nova trafostanica je okosnica za širenje turizma, prevashodno na 200 hektara na samoj obali Srebrnog jezera, gde će budući investitori imati priliku da grade nove hotele i nove sadržaje. Ovo je primer kako bi država trebalo, preko javnih preduzeća, da pomaže razvoju lokalnih samouprava", napomenuo je Milić.

Dejan Savić, direktor ogranka ED Požarevac, rekao je da izgradnja TS "Veliko Gradište 3" omogućila priključenje novoizgrađenog vodoizvorišta "Ostrovo".

"Izgradnja i rekonstrucija elektroenergetskih objekata, uz stalni rad na smanjenju gubitaka u distribuciji električne energije, predstavlja prioritet za zaposlene", rekao je Savić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik