Gorivo skuplje pet centi

Bez autora
May 30 2016

Cijene benzina i eurodizela od ponoći će biti veće pet centi, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.Cijene eurosupera 98 i 95 u naredne dvije sedmice iznosiće 1,15 eura, odnosno 1,12 eura za litar. Litar eurodizela koštaće 97 centi. Od ponoći će posupiti i lož ulje za grijanje i veleprodaju, pet odnosno četiri centa, pa će u narednih 15 dana koštati 67 centi odnosno 94 centa. Posljednje promjene cijena goriva bile su 5. maja, kada su poskupili eurodizel i lož ulje.

Gorivo skuplje pet centiCijene benzina i eurodizela od ponoći će biti veće pet centi, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.Cijene eurosupera 98 i 95 u naredne dvije sedmice iznosiće 1,15 eura, odnosno 1,12 eura za litar.

Litar eurodizela koštaće 97 centi. Od ponoći će posupiti i lož ulje za grijanje i veleprodaju, pet odnosno četiri centa, pa će u narednih 15 dana koštati 67 centi odnosno 94 centa.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 5. maja, kada su poskupili eurodizel i lož ulje.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 13. juna, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 14. juna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik