Promet na berzi pao za 39%

Bez autora
May 30 2016

Ukupan promet na tržištu kapitala u prošloj godini smanjen je 39,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što je uslovljeno izostankom primarnih emisija državnih i korporativnih obveznica, koje su u 2014. godini realizovane u iznosu od 43, odnosno deset miliona eura. U prošloj godini na sekundarnom berzanskom tržištu ostvaren je promet u iznosu od 65,4 miliona, što je 19 odsto više u odnosu na 2014 navedeno je u izvještaju Komisije za hartije od vrijednosti za prošlu godinu, koji je u skupštinskoj proceduri.

Promet na berzi pao za 39%Ukupan promet na tržištu kapitala u prošloj godini smanjen je 39,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što je uslovljeno izostankom primarnih emisija državnih i korporativnih obveznica, koje su u 2014. godini realizovane u iznosu od 43, odnosno deset miliona eura.

U prošloj godini na sekundarnom berzanskom tržištu ostvaren je promet u iznosu od 65,4 miliona, što je 19 odsto više u odnosu na 2014 navedeno je u izvještaju Komisije za hartije od vrijednosti za prošlu godinu, koji je u skupštinskoj proceduri.

Na tržištu je u prošloj godini poslovalo po pet otvorenih i zatvorenih investicionih fondova. Iz KHOV-a, na čijem je čelu Zoran Đikanović, naveli su da su na kraju prošle godine svi zatvoreni investicioni fondovi imali vrlo malo likvidnih sredstava, te da učešće novca u ukupnoj imovini fonda ni kod jednog ne prelazi jedan odsto.

U prošloj godini su odobrene tri zatvorene ponude akcija postojećim akcionarima po osnovu prava preče kupovine. Dvije emisije su evidentirane u ukupnom iznosu 1,4 miliona, odnosno 100 odsto uspješnosti, dok je jedna poništena, naveli su iz KHOV.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik