Tijekom produljenog vikenda ostvareno više od milijun noćenja

Bez autora
May 30 2016

Tijekom produljenog vikenda, od 25. do 29. svibnja, u Hrvatskoj je ostvareno 266 tisuća dolazaka i 1.02 milijuna noćenja, pokazuju prvi podaci sustava eVisitor. Najposjećenije destinacije su Dubrovnik, Poreč, Rovinj, Umag i Funtana, a gledajući po turističkim klasterima najviše noćenja ostvareno je u Istri i Kvarneru. Odlične rezultate ostvarili smo s naših tradicionalnih tržišta poput Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske, Italije, a dodatni optimizam daje broj noćenja ostvaren i s tržišta poput Velike Britanije, Francuske i SAD-a, kazao je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice. Prema sadašnjim pokazateljima i najavama, on smatra da je pred Hrvatskom dobra turistička sezona.

Tijekom produljenog vikenda ostvareno više od milijun noćenjaTijekom produljenog vikenda, od 25. do 29. svibnja, u Hrvatskoj je ostvareno 266 tisuća dolazaka i 1.02 milijuna noćenja, pokazuju prvi podaci sustava eVisitor.

Najposjećenije destinacije su Dubrovnik, Poreč, Rovinj, Umag i Funtana, a gledajući po turističkim klasterima najviše noćenja ostvareno je u Istri i Kvarneru.

Odlične rezultate ostvarili smo s naših tradicionalnih tržišta poput Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske, Italije, a dodatni optimizam daje broj noćenja ostvaren i s tržišta poput Velike Britanije, Francuske i SAD-a, kazao je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomir Ivičić.

Prema sadašnjim pokazateljima i najavama, Ivičić smatra da je pred Hrvatskom dobra turistička sezona.

Za vrijeme produženog vikenda najviše turista boravilo je u hotelima (46%), kampovima (25%) te u kapacitetima obiteljskog smještaja (18%), priopćeno je iz HTZ-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik