Industrijska proizvodnja u travnju porasla za 4,9%

Bez autora
May 30 2016

U travnju 2016. u usporedbi s travnjem 2015., industrijska proizvodnja u Republici Hrvatskoj, kalendarski prilagođena, bilježi rast za 4,9 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. To je 15. mjesec zaredom kako proizvodnja raste na godišnjoj razini, što nije zabilježeno još od 2007. U usporedbi s ožujkom 2016. industrijska proizvodnja u travnju zabilježila je pad za 2,9 posto. Makroekonomisti kažu kako, osim jačanja inozemne potražnje, na što ukazuje višegodišnji rast izvoza, pozitivno na industrijsku proizvodnju utječe i blagi oporavak domaće potražnje.

Industrijska proizvodnja u travnju porasla za 4,9%U travnju 2016. u usporedbi s travnjem 2015., industrijska proizvodnja u Republici Hrvatskoj, kalendarski prilagođena, bilježi rast za 4,9%, objavio je Državni zavod za statistiku.

To je 15. mjesec zaredom kako proizvodnja raste na godišnjoj razini, što nije zabilježeno još od 2007. U usporedbi s ožujkom 2016. industrijska proizvodnja u travnju zabilježila je pad za 2,9%.

Makroekonomisti kažu kako, osim jačanja inozemne potražnje, na što ukazuje višegodišnji rast izvoza, pozitivno na industrijsku proizvodnju utječe i blagi oporavak domaće potražnje.

Zahvaljujući tome, trend rasta proizvodnje ušao je u treću godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik