Od Nemačkog investicionog fonda - milion evra!

Bez autora
May 30 2016

Predstavnici Privredne komore Srbije i Nemačkog investicionog fonda pozvali su danas sve zainteresovane koji imaju dobre biznis ideje da se do 1. jula prijave na konkurs „CATCH Pitch Challenge“ koji je raspisao Fond.Na konkurs je do sada pristiglo 157 projekata, očekuje se još dosta prijava, a najkreativnije ideje i timovi, kako je rečeno u Privrednoj komori Srbije, imaće priliku da osvoje direktne investicije u iznosu do milion evra.

Dobre ideje za uspešan biznisPredstavnici Privredne komore Srbije (PKS) i Nemačkog investicionog fonda (Foundcenter Investment) pozvali su danas sve zainteresovane koji imaju dobre biznis ideje da se do 1. jula prijave na konkurs „CATCH Pitch Challenge“ koji je raspisao Fond.

Na konkurs je do sada pristiglo 157 projekata, očekuje se još dosta prijava, a najkreativnije ideje i timovi, kako je rečeno na konferenciji za novinare u PKS, imaće priliku da osvoje direktne investicije u iznosu do milion evra.

Beograd ima veliki potencijal za inovativne tehnologije, ideje i razvoj novih poslovnih modela, rekao je Marko Čadež, predsednik PKS. Pohvalio je inicijativu Nemačkog investicionog fonda koji je spreman da ulaže u nove ideje, ali i da ih podrži da se razvijaju u veliki poslovni projekat.

PKS prati sve što se dešava u privredi. Važno je da se sa tradicionalne ekonomije okrenemo ka širenju ideja usmerenih na inovativne tehnologije. Komora mora postati „hub“ za sve inicijative otvorene prema inovativnim tehnologijama i ekonomiji, istakao je Čadež.

Predsednik PKS pozvao je  sve zainteresovane koji imaju dobre ideje da se prijave na konkurs koji će biti otvoren do 1. jula.

Prijavljivanje je omogućeno preko sajta www.foundcenter.com/catch, a ideje i projekti koji uđu u uži izbor biće predstavljeni Odboru nemačkih investitora krajem septembra. Predmet konkursa su projekti iz najrazličitijih oblasti poput IT industrije, medicinske tehnologije, prirodi resursi, zaštita životne sredine, umetnost i dizan, poljoprivreda, proizvodi i usluge.

Privredna komora promovisaće „CATCH  Pitch Challenge“ ideju u celoj Srbiji preko regionalnih privrednih komora, medija i društvenih mreža, dodao je Čadež.

Milica Kolundžija iz Foundcenter Investment Beograd podsetila je da je konkurs otvoren 25. aprila.  Kako je istakla, ideje koje se podnose moraju imati potencijal za širenje na druga tržišta.

Na konkurs je do sada stiglo 157 projekata, a kako je dodala Kolundžija mogu se prijaviti kako manje firme, kompanije, tako i fizička lica.  Sve informacije su na sajtu foundcenter.com.

Dejan Jocić, investitor Nemačkog investicionog fonda i član žirija rekao je da su važne prave investicije koje će podržati razvoj preduzetništva i da se dobre ideje šire i realizuju.

Budžet Nemačkog investicionog fonda je 120 miliona evra i najviše investiraju u start apove. Posluje u Berlinu i Los Anđelesu, a nedavno je u Beogradu otvorio sedište za jugoistočnu Evropu.

Cilj je da doprinese jačanju preduzetničkog duha i podstakne razvoj kreativnosti i inovacija, kao i da podrži razvoj projekata i postojećeg biznisa, čiji potencijal prevazilazi lokalno tržište, rečeno je na konferenciji.

Lotar Ekštajn, predstavnik Borda investitora i član žirija govorio je o značaju ulaganja u inovativne ideje i ukazao da Beograd ima velike prednosti za razvoj inovacija i potencijal da bude  glavni pokretač rasta i razvoja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik