Ski-centar "Brezovica" pod znakom pitanja

Bez autora
May 30 2016

Utorak je poslednji dan kada francuski konzorcijum "MDP Konsalting - Compagnie des Alpes" treba da preda potvrdu da je obezbedio 163 miliona evra, koliko je predvideo i obavezao se za ulaganja u prvoj fazi plana za izgradnju novog ski centra na Brezovici. Potvrdu o prikupljenim sredstvima treba da preda kosovskom Ministarstvu trgovine i industrije, koje je zbog nemogućnosti konzorcijuma da obezbedi obećana sredstva za ulaganja, u više navrata odlagalo rok i na taj način mu dalo dodatno vreme da ispuni uslove ugovora. Upućeni u privredne tokove na Kosovu kažu da su šanse međunarodnog konzorcijuma da obezbedi preko 150 miliona evra za ulaganja veoma male.

Ski-centar "Brezovica" pod znakom pitanjaUtorak je poslednji dan kada francuski konzorcijum "MDP Konsalting - Compagnie des Alpes" treba da preda potvrdu da je obezbedio 163 miliona evra, koliko je predvideo i obavezao se za ulaganja u prvoj fazi plana za izgradnju novog ski centra na Brezovici.

Potvrdu o prikupljenim sredstvima treba da preda kosovskom Ministarstvu trgovine i industrije (MTI), koje je zbog nemogućnosti konzorcijuma da obezbedi obećana sredstva za ulaganja, u više navrata odlagalo rok i na taj način mu dalo dodatno vreme da ispuni uslove ugovora.

Upućeni u privredne tokove na Kosovu kažu da su šanse međunarodnog konzorcijuma da obezbedi preko 150 miliona evra za ulaganja veoma male.

Prištinska štampa na albanskom prenosi da francuski konzorcijum želi da izbegne neuspeh, tako što bi potpisao sporazuma sa drugi jakim kompanijama koje bi bile uključene u projekat.

Prema izvoru lista Koha ditore, francuski konzoricijum je u razgovoru sa turskom kompanijom "Limak", sa kojom bi ušao u posao realizacije projekta na Brezovici.

Firma "Limak" već nekoliko godina na Kosovu upravlja prištinskim aerodromom. Izgradila je potpunu novu zgradu aerodroma i podigla nivo usluga. 

U Ministarstvu trgovine i industrije saopštili su da pre utorka, kada ističe rok za ispunjavanje uslova u prvoj fazi ugovora, ne mogu da saopšte, šta će biti budućnost plana koji je ponudio francuski konzorcijum.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik