Grčka i dalje najtraženija destinacija za letovanje

Bez autora
May 30 2016

Najtraženija destinacija za letovanje u predsezoni za građane Srbije i dalje je Grčka, kaže direktor Jute Aleksandar Seničić. On kaže da Grčka i u ovoj sezoni i dalje “vodi”, s obzirom na to da je godinama destinacija broj jedan što se interesovanja naših građana tiče. Predsezona, kako kaže, za sada protiče dobro i nema problema niti žalbi turista. Ne očekujemo veće probleme, Juta je ove godine izašla prvi put sa garancijom putovanja za agencije, obavićemo i monitoring, a dostupni smo putnicima za svaku pomoć ukoliko zatreba, kazao je. Turska, kako kaže, ove godine beleži najveći pad interesovanja građana za letovanje.

Grčka i dalje najtraženija destinacija za letovanjeNajtraženija destinacija za letovanje u predsezoni za građane Srbije i dalje je Grčka, kaže direktor Jute Aleksandar Seničić. Seničić kaže da Grčka i u ovoj sezoni i dalje “vodi”, s obzirom na to da je godinama destinacija broj jedan što se interesovanja naših građana tiče.

Predsezona, kako kaže, za sada protiče dobro i nema problema niti žalbi turista.

"Ne očekujemo veće probleme, Juta je ove godine izašla prvi put sa garancijom putovanja za agencije, obavićemo i monitoring, a dostupni smo putnicima za svaku pomoć ukoliko zatreba”, kaže Seničić.

Turska, kako kaže, ove godine beleži najveći pad interesovanja građana za letovanje. “Ali bez obzira na to i dalje postoje organizovani polasci i za sve one koji su rezervisali smeštaj, sve ostaje isto”, kaže Seničić.

On je dodao da je Turska ove godine znatno jeftinija nego ranije i da su aranžmani za neka od mesta jeftiniji nego prošle sezone i do 50 odsto.

Manje je interesenata i za Egipat i Tunis.

Kako je dodao, Bugarska, Crna Gora, Italija i Španija beleže blagi rast kada je u pitanju ineteresovanje građana, u odnosu na prošlu sezonu.

Što se tiče cena, one se za apartmane u Grčkoj u predsezoni, tačnije krajem maja, u junu i u septembru kreću od 55 evra do stotinak evra s autobuskim prevozom.

To praktično znači da su aranžmani za 50 odsto jeftiniji nego u punoj sezoni. Slično je bilo i prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik