Srbija pozvana na Svetsku izložbu u Dubaiju

Bez autora
May 30 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Džuma razgovarali su danas o daljem jačanju bilateralnih odnosa dveju zemalja, pri čemu je posebno istaknut značaj ekonomske saradnje. Tokom susreta, Al Daheri je preneo pozdrave princa prestolonaslednika Abu Dabija šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, kao i njegovu podršku napretku Srbije i razvoju bilateralnih odnosa. On je premijeru uručio i poziv šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija, za predstavljanje Republike Srbije na Svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju.

Srbija pozvana na Svetsku izložbu u DubaiuPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji Džuma Rašid Sejf Zajed al Daheri razgovarali su danas o daljem jačanju bilateralnih odnosa dveju zemalja, pri čemu je posebno istaknut značaj ekonomske saradnje.

Tokom susreta, Al Daheri je preneo pozdrave princa prestolonaslednika Abu Dabija šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, kao i njegovu podršku napretku Srbije i razvoju bilateralnih odnosa.

On je premijeru uručio i poziv šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija, za predstavljanje Republike Srbije na Svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju.

U pismu se navodi da će učešće Srbije na ovom izuzetno značajnom sajmu, koji će prvi put biti održan u regionu Bliskog istoka, poslati snažnu poruku svetu, uz mogućnost ostvarivanja novih poslovnih veza.

Vučić je, prihvatajući poziv za učešće na pomenutoj manifestaciji, rekao da će se Srbija tom prilikom predstaviti na najbolji mogući način.

Sagovornici su ukazali na važnost saradnje u oblasti ekonomije, sa posebnim osvrtom na mogućnosti većeg prisustva investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči i o napretku zajedničkih projekata, pri čemu je konstatovano da je prošlonedeljna poseta poslovnih žena iz UAE dala značajan podsticaj jačanju odnosa dveju zemalja i otvorila nove mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, posebno zdravstvu i zdravstvenom turizmu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik