Bomark Pak iz Ludbrega otvorio novi pogon vrijedan 30 milijuna kuna

Bez autora
May 31 2016

Tvrtka Bomark Pak iz Ludbrega, u utorak je završnom konferencijom službeno dovršila ulaganje u izgradnju i opremanje tvornice za proizvodnju papirnih cijevi, vrijedno gotovo 30 milijuna kuna. Zahvaljujući vlastitim i sredstvima iz EU fondova, Bomark Pak je izgradio novu proizvodno - skladišnu halu opremljenu najmodernijim strojevima za proizvodnju papirnih cijevi. Pritom je zaposleno desetak novih djelatnika. Projekt je započeo u rujnu 2014. godine i trajao 21 mjesec, a njegova ukupna vrijednost je 29,9 milijuna kuna.

Bomark Pak iz Ludbrega otvorio novi pogon vrijedan 30 milijuna kunaTvrtka Bomark Pak iz Ludbrega, u utorak je završnom konferencijom službeno dovršila ulaganje u izgradnju i opremanje tvornice za proizvodnju papirnih cijevi, vrijedno gotovo 30 milijuna kuna.

Zahvaljujući vlastitim i sredstvima iz EU fondova,  Bomark Pak je izgradio novu proizvodno-skladišnu halu opremljenu najmodernijim strojevima za proizvodnju papirnih cijevi. Pritom je zaposleno desetak novih djelatnika.

Projekt je započeo u rujnu 2014. godine i trajao 21 mjesec, a njegova ukupna vrijednost je 29,9 milijuna kuna. Od toga je 11,2 milijuna kuna financirano bespovratnim sredstvima Europske unije, u sklopu Operativnog programa regionalna konkurentnost 2007.-2013.

"Projekt koji privodimo kraju doprinosi ispunjenju ciljeva kroz konkurentan proizvod, proširenje asortimana proizvodnje, a stvoren je i novi proizvodni proces usmjeren na potrošnju obnovljivih sirovina. Ono što je možda i najvažnije je dodatno zapošljavanje i edukacija djelatnika", kazao je direktor u Bomark Paka Stiven Toš.

Bomark Pak jedan je od većih proizvođača stretch folija (tankih, čvrstih i vrlo rastezljivih folija za omatanje) u jugoistočnoj Europi.

Godišnje proizvodi 25 tisuća tona folije dok su potrebe Hrvatske oko 8 tisuća tona tako većina proizvodnje završava izvozi.

Tvrtka je dosad uspješno aplicirala i dobila sredstva za unaprjeđenje i proširenje proizvodnje iz dva EU projekta. Bomark Pak trenutno ima 106 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik