Firme iz naftnog sektora ne dostavljaju neophodne podatke nadležnim

Bez autora
Jun 01 2016

Predstavnici Federalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo i privrednog društva "Operator-Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo održali su sastanak radi provedbe Zakona o naftnim derivatima u Federaciji BiH i Pravilnika o dostavljanju podataka iz naftnog sektora. Generalni direktor PD "Operator-Terminali Federacije" Džemal Bašić iznio je problem neadekvatne i neažurne dostave podataka nadležnim organima, budući da su subjekti i kupci iz Pravilnika o dostavljanju podataka iz naftnog sektora koji je stupio na snagu 3. marta 2016. dužni popuniti tabele i dostavljati podatke Ministarstvu, Poreznoj upravi FBiH i PD "Operator-Terminali Federacije".

Firme iz naftnog sektora ne dostavljaju neophodne podatke nadležnimPredstavnici Federalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo i privrednog društva "Operator-Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo održali su sastanak radi provedbe Zakona o naftnim derivatima u Federaciji BiH i Pravilnika o dostavljanju podataka iz naftnog sektora.

Generalni direktor PD "Operator-Terminali Federacije" Džemal Bašić iznio je problem neadekvatne i neažurne dostave podataka nadležnim organima, budući da su subjekti i kupci iz Pravilnika o dostavljanju podataka iz naftnog sektora koji je stupio na snagu 3. marta 2016. dužni popuniti tabele i dostavljati podatke Ministarstvu, Poreznoj upravi FBiH i PD "Operator-Terminali Federacije".

Na osnovu dosadašnjih izvještaja koje su Terminali Federacije zaprimili za februar, podatke je dostavilo svega 35 subjekata, a za mart 67, što je znatno manje od stvarnog stanja na terenu.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ajdinović naglasio je da će Uprava u svojim redovnim i vanrednim kontrolama preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi provedbe zakona i propisa, odnosno da će vršiti inspekcijski nadzor nad dostavom podataka nadležnim organima, saopćeno je iz te institucije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik