Proširenje i modernizacija graničnog prelaza Batrovci

Bez autora
Jun 02 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je danas da će granični prelaz Batrovci do 15. jula dobiti novi robni terminal sa novih 28 parking mesta i dodatnu traku za kamione u dužini od 1.750 metara. Ona je tokom obilaska radova na ovom najfrekventnijem srpskom graničnom prelazu najavila da će Batrovci naredne godine dobiti još šest traka za putnički saobraćaj, tako da će ih ukupno biti 18. Ona je podsetila na to da je modernizacija, rekonstrukcija i proširenje graničnog prelaza Batrovci počelo 9. maja, nakon više od 13 godina.

Proširenje i modernizacija graničnog prelaza BatrovciPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će granični prelaz Batrovci do 15. jula dobiti novi robni terminal sa novih 28 parking mesta i dodatnu traku za kamione u dužini od 1.750 metara.

Mihajlović je tokom obilaska radova na ovom najfrekventnijem srpskom graničnom prelazu najavila da će Batrovci naredne godine dobiti još šest traka za putnički saobraćaj, tako da će ih ukupno biti 18.

Ona je podsetila na to da je modernizacija, rekonstrukcija i proširenje graničnog prelaza Batrovci počelo 9. maja, nakon više od 13 godina.

Završavamo Koridor 10 i važno je da ovaj prelaz ima veću propusnu moć i da carina može da radi na najbolji način svoj posao, naglasila je Mihajlović i dodala da je Građevinska direkcija Srbije zajedno sa Vladom Srbije krenula u proširenje prelaza, koje je već sada vidljivo.

Ona je navela da se prvo radi novi robni terminal sa novom vagom, za bolju kontrolu robe i veću bezbednost, a u nastavku je planirano da se iz pravca Srbije ka Hrvatskoj uradi još jedna traka u dužini od 1,7 kilometara, što će sve biti gotovo do 15. jula.

Prema njenim rečima, Srbija je najkraća ruta između Istoka i Zapada i samo u julu i avgustu milion putničkih vozila pređe prelaz Batrovci, kao i 370.000 teretnih vozila godišnje.

Mihajlović je podsetila na to da je na tom graničnom prelazu u januaru urađena rasveta, i najavila da će resorno ministarstvo pregledati sve granične prelaze kako bi videli šta može još da se uradi da bi oni bili dostojni jedne zemlje koja je na putu ka EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik