Deblokiran račun Plantaža

Bez autora
Jun 05 2016

Račun Plantaža je deblokiran, nakon što je ta kompanija platila 408 hiljada eura prispjele poreske obaveze. Iz Plantaža je, nakon što se ime te kompanije našlo na spisku Centralne banke među više od 15 hiljada blokiranih preduzeća, saopšteno da su u blokadi bili nepuna dva dana i da su prispjelu obavezu platili iz tekućeg poslovanja. Predstavnici Plantaža su kazali da trenutno duguju 2,4 miliona eura poreza. U želji da razjasnimo sve dileme želimo da istaknemo da smo u ovoj godini po osnovu prispjelih poreskih obaveza izmirili dugovanja u iznosu od oko tri miliona, a da na današnji dan dugujemo još 2,4 miliona eura, rekli su iz te kompanije. Oni su podsjetili da su Plantaže u prošloj godini po osnovu poreskih obaveza državi uplatili preko devet miliona eura.

Deblokiran račun PlantažaRačun Plantaža je deblokiran, nakon što je ta kompanija platila 408 hiljada eura prispjele poreske obaveze.

Iz Plantaža je, nakon što se ime te kompanije našlo na spisku Centralne banke (CBCG) među više od 15 hiljada blokiranih preduzeća, saopšteno da su u blokadi bili nepuna dva dana i da su prispjelu obavezu platili iz tekućeg poslovanja.

Predstavnici Plantaža su kazali da trenutno duguju 2,4 miliona eura poreza.

"U želji da razjasnimo sve dileme želimo da istaknemo da smo u ovoj godini po osnovu prispjelih poreskih obaveza izmirili dugovanja u iznosu od oko tri miliona, a da na današnji dan dugujemo još 2,4 miliona eura", rekli su iz te kompanije Pobjedi.

Oni su podsjetili da su Plantaže u prošloj godini po osnovu poreskih obaveza državi uplatili preko devet miliona eura.

“Naš poreski dug konstantno pada. Kao dokaz je i činjenica da smo na današnji dan prošle godine bili dužni gotovo šest miliona, a sada 2,4 miliona”, objasnili su iz Plantaža.

Blokada od dva dana, kako su rekli, u suštini ni na šta poslovno bitno nije uticala. Kompanija Plantaže, dodaju iz uprave, dijeli sudbinu privrednog sistema u kojem posluje.

"Ovakva stanja su sasvim prirodna u poslovanju velikih privrednih sistema, ali ako se kvalitetno upravlja do nikakve štete ne može ni doći. Svi koji se razumiju u vinsku industriju i poljoprivredu znaju da ove branše posluju u skladu sa poslovnim ciklusima čija je karakteristika da se u prvom dijelu godine pojavljuju znatno veći troškovi i da to utiče na otežan odgovor svim obavezama”, naveli su iz kompanije.

Povećani prilivi tek dolaze, kako se zaključuje, nakon berbe i u tom dijelu godine uspijevaju izbalansirati potraživanja svih poslovnih partnera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik