Prodaju imovinu FEP-a za 2,39 miliona

Bez autora
Jun 05 2016

Stečajna uprava Fabrike elektroda Piva iz Plužina raspisala je oglas za prodaju imovine tog preduzeća, po ukupnoj cijeni od 2,39 miliona eura. Na prodaju su, šesti put, ponuđene nepokretnosti u Plužinama koje čine šume, kamenjar, pašnjak, poslovne zgrade u privredi, zgrade u trgovini, industriji i rudarstvu i garaže, po ukupnoj cijeni od 787,15 hiljada eura. Na prodaju su i nepokretnosti u Plužinama ukupne vrijednosti 24,5 hiljada eura koje čine tri suterena i dva stambena prostora. Prodaju se i pokretnosti koje čine osnovna sredstva, inventar, hemikalije i gotovi proizvodi u proizvodnom kompleksu kompanije, ukupne vrijednosti 1,58 miliona eura. Prodaja će se obaviti javnim prikupljanjem ponuda koje se Privrednom sudu dostave do 18. jula do 14 sati.

Prodaju imovinu FEP-a za 2,39 milionaStečajna uprava Fabrike elektroda Piva (FEP) iz Plužina raspisala je oglas za prodaju imovine tog preduzeća, po ukupnoj cijeni od 2,39 miliona eura.

Na prodaju su, šesti put, ponuđene nepokretnosti u Plužinama koje čine šume, kamenjar, pašnjak, poslovne zgrade u privredi, zgrade u trgovini, industriji i rudarstvu i garaže, po ukupnoj cijeni od 787,15 hiljada eura.

Na prodaju su i nepokretnosti u Plužinama ukupne vrijednosti 24,5 hiljada eura koje čine tri suterena i dva stambena prostora.

Prodaju se i pokretnosti koje čine osnovna sredstva, inventar, hemikalije i gotovi proizvodi u proizvodnom kompleksu kompanije, ukupne vrijednosti 1,58 miliona eura.

Prodaja će se obaviti javnim prikupljanjem ponuda koje se Privrednom sudu dostave do 18. jula do 14 sati.

Ponude će biti otvorene 19. jula u deset sati.

Pravo učešća na javnom prikupljanju ponuda imaju sva preduzeća i pojedinci koji dostave odgovarajuću ponudu, kao i garanciju ponude od 1,5 odsto ponuđene vrijednosti.

Ponuđena cijena izražava se za cjelokupni predmet prodaje, odnosno ponuđač dostavlja bezuslovnu ponudu za kompletnu imovinu.

Predmetna imovina će se prodati ponuđaču koji ponudi najveću kupoprodajnu cijenu, koja ne može biti manja od date vrijednosti imovine od 2,39 miliona eura.

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača stečajni upravnik će donijeti sedam dana od javnog otvaranja ponuda.

Stečaj u FEP-u uveden je krajem februara prošle godine na zahtjev Poreske uprave (PU) zbog neizmirenih poreza i doprinosa u iznosu od skoro milion eura.

Proizvodnja u FEP-u je prekinuta u maju 2014. godine kada je fabrika, zbog neplaćenih računa, ostala i bez struje. FEP sa gubitkom posluje od 2008. godine.

Investiciono razvojni fond (IRF) vlasnik je 42 odsto akcija FEP-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik