Privrednici imaju pravo na nižu stopu poreza na nepokrenosti u RS-u

Bez autora
Jun 08 2016

Poreski obveznici u Republici Srpskoj, koji obavljaju proizvodnu djelatnost, imaju mogućnost za primjenu niže poreske stope, do 0,10 posto propisane za nepokretnosti.Iz Poreske uprave RS-a podsjećaju da se pod nepokretnostima u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost, podrazumijevaju objekti za proizvodnju i objekti za skladištenje sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda, ukoliko čine zaokruženu proizvodnu cjelinu.

Privrednici imaju pravo na nižu stopu poreza na nepokrenosti u RS-uPoreski obveznici u Republici Srpskoj (RS), koji obavljaju proizvodnu djelatnost, imaju mogućnost za primjenu niže poreske stope, do 0,10 posto propisane za nepokretnosti.

Iz Poreske uprave RS-a podsjećaju da se pod nepokretnostima u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost, podrazumijevaju objekti za proizvodnju i objekti za skladištenje sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda, ukoliko čine zaokruženu proizvodnu cjelinu.

Instrukcije  uvezi popunjavanja zahtjeva za primjenu niže poreske stope poreski obveznici mogu dobiti u svim područnim centrima i jedinicama entitetske Poreske uprave.

Porez na nepokretnosti plaća se po osnovnoj stopi do 0,20 posto, a poreski obveznici koji obavljaju proizvodnu djelatnost, podnošenjem zahtjeva ostvaruju pravo na primjenu niže poreske stope do 0,10 posto za nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost.

Konkretnu visinu stope poreza na nepokretnosti, u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost, određuju skupštine općina i gradova u RS-u.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik