Raspisan javni konkurs za dodelu sredstava za podršku i razvoj ženskog preduzetništva

Bez autora
Jun 08 2016

Sekretarijat za privredu je danas, šestu godinu zaredom, raspisao javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za unapređenje proizvodnje i proširenje kapaciteta uz zapošljavanje nezaposlenih lica, s tim što je ove godine prvi put sredstva opredelio za podršku i razvoj ženskog preduzetništva.Ukupno izdvojena sredstva za ove namene od 2011. godine, kada je konkurs prvi put objavljen, pa do 2015, iznosila su oko 74 miliona dinara za 130 privrednih subjekata, sa značajnim efektima u povećanju broja zaposlenih i produktivnosti preduzeća. Opredeljena sredstva za ove namene u 2016. godini iznose 5.000.000 dinara.

Raspisan javni konkurs za dodelu sredstava za podršku i razvoj ženskog preduzetništvaSekretarijat za privredu je danas, šestu godinu zaredom, raspisao javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za unapređenje proizvodnje i proširenje kapaciteta uz zapošljavanje nezaposlenih lica, s tim što je ove godine prvi put sredstva opredelio za podršku i razvoj ženskog preduzetništva.

Ukupno izdvojena sredstva za ove namene od 2011. godine, kada je konkurs prvi put objavljen, pa do 2015, iznosila su oko 74 miliona dinara za 130 privrednih subjekata, sa značajnim efektima u povećanju broja zaposlenih i produktivnosti preduzeća. Opredeljena sredstva za ove namene u 2016. godini iznose 5.000.000 dinara.

Prema rečima gradske sekretarke za privredu Tijane Maljković, javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja ženskog preduzetništva otvoren je do 27. juna.

Ovim programom subvencioniše se kupovina osnovnih sredstava (mašina i opreme) u maksimalnom iznosu do 500.000 dinara, koja će omogućiti privrednim subjektima koji su u vlasništvu žena unapređenje proizvodnje i proširenje kapaciteta poslovanja, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje na minimum godinu dana.

– Primarni cilj ovog konkursa je unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodno orijentisanih i drugih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta. Ovaj program se sprovodi u okviru Akcionog plana za zapošljavanje Grada Beograda za 2016. godinu direktnom podrškom mikro, malim i srednjim privrednim subjektima koji su u vlasništvu žena, kao i preduzetnicima za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica – precizirala je Tijana Maljković i dodala da je to i jedan od ciljeva Akcionog plana za zapošljavanje Grada Beograda za 2016. godinu.

Javni konkurs sa prijavom može se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik