Telekom Slovenije izdao obveznice u iznosu od 100 milijuna eura

Bez autora
Jun 09 2016

Telekom Slovenije izdao je petogodišnje obveznice u iznosu od 100 milijuna eura, uz godišnju kamatnu stopu od 1,95 posto, objavio je u srijedu slovenski nacionalni teleoperater. Kako ističu iz Telekoma Slovenije, interes investitora je bio 70 posto viši od ciljane ponude, a s dobivenih 100 milijuna eura ta je kompanija završila s planiranim zaduženjem za ovu godinu. Obveznice su plasirane u sklopu dogovora s konzorcijem banaka koje su Telekomu Slovenije odobrile ukupno zaduživanje od 300 milijuna eura u ovoj godini. Organizatori izdavanja obveznica bili su Nova Ljubljanska banka i Alta Invest. Sredstva dobivena izdavanjem obveznica Telekom Slovenije će koristiti za nove investicije. U ovoj je godini grupa Telekom Slovenija za investicije namijenila 156 milijuna eura, što je 38 posto više nego prošle godine.

Telekom Slovenije izdao obveznice u iznosu od 100 milijuna euraTelekom Slovenije izdao je petogodišnje obveznice u iznosu od 100 milijuna eura, uz godišnju kamatnu stopu od 1,95 posto, objavio je u srijedu slovenski nacionalni teleoperater.

Kako ističu iz Telekoma Slovenije, interes investitora je bio 70 posto viši od ciljane ponude, a s dobivenih 100 milijuna eura ta je kompanija završila s planiranim zaduženjem za ovu godinu.

Obveznice su plasirane u sklopu dogovora s konzorcijem banaka koje su Telekomu Slovenije odobrile ukupno zaduživanje od 300 milijuna eura u ovoj godini.

Organizatori izdavanja obveznica bili su Nova Ljubljanska banka (NLB) i Alta Invest.

Sredstva dobivena izdavanjem obveznica Telekom Slovenije će koristiti za nove investicije. U ovoj je godini grupa Telekom Slovenija za investicije namijenila 156 milijuna eura, što je 38 posto više nego prošle godine, navodi se u priopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik