Do kraja godine izgradnja još 90 kilometara autoputa

Bez autora
Jun 09 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poručila je danas da je infrastruktura prioritet za Vladu Srbije, izrazivši zahvalnost građevinskim i putarskim preduzećima zbog toga što su ispunili sve preuzete obaveze. Ona je, otvarajući Drugi srpski kongres o putevima, objasnila da je ključ tog uspeha timski rad i jasan stav Vlade Srbije da su infrastrukturni projekti od izuzetnog značaja za našu zemlju. Ona je ukazala na to da je od Prvog kongresa o putevima, koji je održan pre dve godine, izgrađeno 170 kilometara autoputeva u zemlji, a da se ove godine očekuje izgradnja još 90 kilometara i rehabilitacija više od 200 kilometara puteva.

Do kraja godine izgradnja još 90 kilometara autoputaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas da je infrastruktura prioritet za Vladu Srbije, izrazivši zahvalnost građevinskim i putarskim preduzećima zbog toga što su ispunili sve preuzete obaveze.

Mihajlović je, otvarajući Drugi srpski kongres o putevima, objasnila da je ključ tog uspeha timski rad i jasan stav Vlade Srbije da su infrastrukturni projekti od izuzetnog značaja za našu zemlju.

Ona je ukazala na to da je od Prvog kongresa o putevima, koji je održan pre dve godine, izgrađeno 170 kilometara autoputeva u zemlji, a da se ove godine očekuje izgradnja još 90 kilometara i rehabilitacija više od 200 kilometara puteva.

Mihajlović je podsetila na to da su crnim i belim listama u građevinarstvu uvedeni kriterijumi za poslovanje, kao i da je pooštrena kontrola kvaliteta puteva, uz poruku da se mora nastaviti u tom pravcu.

Ona je istakla da su projekti u putnoj infrastrukturi vredni 3,2 milijarde evra, ali da ima i potencijalnih putnih projekata, u vrednosti između 2 i 2,5 milijarde evra, pri čemu je kao jedan od njih navela izgradnju autoputa Niš–Merdare.

Mihajlović je poručila projektantima da budu spremniji za predstojeće zadatke, jer će se posebna pažnja poklanjati kvalitetnoj projektno-tehničkoj dokumentaciji, kvalitetu puteva i povećanju bezbednosti u saobraćaju, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik