Konverziju kredita želi dvije trećine dužnika

Bez autora
Jun 14 2016

Dvije trećine klijenata Hipo Alpe Adria banke u BiH podnijelo je zahtjev za konverziju kredita vezanih za švajcarski franak, a u velikom broju slučajeva posao je već završen.Zaključno sa 11. junom konverziju kredita zatražila su 3.363 klijenta ili 65 odsto od 5.182 korisnika ovih kredita. Banka je realizovala ili je u završnom procesu realizacije 2.088 zahtjeva. Hipo banka brzo, uspješno i uz fer uslove sprovodi proces konverzije kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima u skladu sa rješenjem koje je ponudila u martu ove godine.

Konverziju kredita želi dvije trećine dužnikaDvije trećine klijenata Hipo Alpe Adria banke u BiH podnijelo je zahtjev za konverziju kredita vezanih za švajcarski franak, a u velikom broju slučajeva posao je već završen.

Zaključno sa 11. junom konverziju kredita zatražila su 3.363 klijenta ili 65 odsto od 5.182 korisnika ovih kredita. Banka je realizovala ili je u završnom procesu realizacije 2.088 zahtjeva.

- Hipo banka brzo, uspješno i uz fer uslove sprovodi proces konverzije kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima u skladu sa rješenjem koje je ponudila u martu ove godine. Planirano je da proces konverzije kredita bude završen početkom jula. Klijenti i dalj imaju mogućnost da podnesu zahtjev za konverziju - istakli su u Hipo banci.

Ponuđeno rješenje podrazumijeva smanjenje iznosa kreditnih obaveza za 30 odsto uz konverziju po trenutnom kursu i fiksnu kamatnu stopu novog kredita od 5,99 odsto.

Predloženo rješenje ima i dodatnu komponentu socijalne odgovornosti u vidu smanjenja iznosa kreditnih obaveza za 50 odsto za 25 odsto klijenata sa najnižim primanjima.

Pravo na smanjenje duga imaju i klijenti banke čiji su krediti dospjeli, otkazani ili su u sudskom postupku na osnovu prinudne naplate potraživanja koje je pokrenula banka. Klijenti će, takođe, imati mogućnost smanjenja dijela potraživanja uz zatvaranje i likvidaciju kredita.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik