"Fijat" ukida jednu smenu i otpušta radnike

Bez autora
Jun 14 2016

Kompanija "Fijat Krajsler automobili Srbija" saopštila je sindikatu fabrike da će ukinuti jednu od tri smene, a time i smanjiti broj zaposlenih, potvrdio je RTS-u predsednik sindikata te fabrike. On je rekao da je predstavnicima sindikata tu informaciju saopštila direktorka kompanije Silvija Verneti. Jedna od smena će biti ukinuta jer je potražnja za novim vozilima, kako nam je rečeno, smanjena. Već sutra nastavljamo razgovore sa rukovodstvom kompanije. Tražićemo od poslovodstva da nam predoči koje će mogućnosti za dobrovoljni odlazak iz fabrike biti ponuđene radnicima koji su višak.

"Fijat" ukida jednu smenu i otpušta radnikeKompanija "Fijat Krajsler automobili Srbija" saopštila je sindikatu fabrike da će ukinuti jednu od tri smene, a time i smanjiti broj zaposlenih, potvrdio je RTS-u predsednik sindikata te fabrike Zoran Marković.

Zoran Marković je rekao da je predstavnicima sindikata tu informaciju saopštila direktorka kompanije Silvija Verneti.

"Jedna od smena će biti ukinuta jer je potražnja za novim vozilima, kako nam je rečeno, smanjena. Već sutra nastavljamo razgovore sa rukovodstvom kompanije. Tražićemo od poslovodstva da nam predoči koje će mogućnosti za dobrovoljni odlazak iz fabrike biti ponuđene radnicima koji su višak", ukazao je Petrović u izjavi za RTS.

Prema njegovim rečima, sindikat nije iznenađen tom odlukom jer, kako je rekao, svesni su da je potražnja za vozilima na svetskom tržištu znatno opala.

"Očekivali smo da država mnogo ranije reaguje. Vlada Srbije je vlasnik 33 odsto kapitala u fabrici u Kragujevcu i bilo je očekivano da se u razgovore o sudbini 'Fijata' uključi i država", rekao je predsednik sindikata.

U kragujevačkoj fabrici već četiri godine se radi u tri smene, od kada je počela proizvodnja novog modela "fijata 500L". Dnevno se proizvede oko 640 vozila.

Inače, pauze u radu fabrike bile su česte u poslednje dve godine i to uglavnom zbog problema sa dobavljačima ili smanjenja tražnje vozila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik