Zaba uvela trgovanje inodionicama preko mobitela

Bez autora
Jun 15 2016

Nakon što je omogućila trgovanje inozemnim dionicama internetom prije godinu dana, Zagrebačka banka je sada uslugu prilagodila i mobitelima preko platforme ZB Trader Global. Usluga je na hrvatskom jeziku te omogućava pristup svjetskim dioničkim tržištima, praćenje naloga i cijena u realnom vremenu. Banka se odlučila na ovaj korak s obzirom da im svaki šesti klijent iz sektora građanstva i svaki peti iz sektora poduzetništva koriste m-zabu gotovo svakodnevno te procjenjuju da će ju do 2018. koristiti trećina klijenata. Od uvođenja trgovanja dionicama u inozemstvu lanjskog svibnja do kraja 2015. imovina klijenata u tim vrijednosnicama dosegnula je 3,5 milijuna eura, a do danas je porasla na 7,4 milijuna eura.

Zaba uvela trgovanje inodionicama preko mobitelaNakon što je omogućila trgovanje inozemnim dionicama internetom prije godinu dana, Zagrebačka banka je sada uslugu prilagodila i mobitelima preko platforme ZB Trader Global.

Usluga je na hrvatskom jeziku te omogućava pristup svjetskim dioničkim tržištima, praćenje naloga i cijena u realnom vremenu.

Banka se odlučila na ovaj korak s obzirom da im svaki šesti klijent iz sektora građanstva i svaki peti iz sektora poduzetništva koriste m-zabu gotovo svakodnevno te procjenjuju da će ju do 2018. koristiti trećina klijenata.

Od uvođenja trgovanja dionicama u inozemstvu lanjskog svibnja do kraja 2015. imovina klijenata u tim vrijednosnicama dosegnula je 3,5 milijuna eura, a do danas je porasla na 7,4 milijuna eura.

Prosječna prva uplata povećala se sa 22 na 53 tisuće eura – istaknuo je Jurica Jednačak, direktor brokerskih poslova Zabe, ali i naglasio da to ne znači kako je usluga namijenjena samo bogatima jer su se uplate kretale u rasponu između 500 eura i nekoliko stotina tisuća eura.

Iznosi uplata ne odnose se samo na gotovinu, nego i prijenose vrijednosnih papira s drugih pozicija. Najviše se trgovalo dionicama u SAD-u (70 posto prometa), ponajprije onima tehnoloških kompanija, a popularne su i farmaceutska i prehrambena industrija, a u Europi i autodiondustrija.

Prema najavama Zabinih brokera, na tržištu kapitala očekuje nas volatilno ljeto, obilježeno prvo neizvjesnošću oko Brexita, američkih izbora, odlukama o visini kamata FED-a i gospodarskim trendovima u Kini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik