Montenegro Airlines: 4,6% više putnika u prvih pet mjeseci 2016.

Bez autora
Jun 19 2016

Montenegro Airlines je tokom prvih pet mjeseci 2016. godine u redovnom saobraćaju, ka 13 destinacija ka kojima saobraća, prevezao 157 hiljada putnika, što je povećanje od 4,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Odgovornim planiranjem reda letjenja, koji je podrazumijevao redukciju letova ka određenim destinacijama ka kojima je manja tražnja, uz povećanje broja letova ka destinacijama ka kojima je veća tražnja, ostvareno je značajno sniženje operativnih troškova, ali je postignuta i bolja iskorišćenost putničke kabine za 3 odsto.

Montenegro Airlines: 4,6% više putnika u prvih pet mjeseci 2016.Montenegro Airlines je tokom prvih pet mjeseci 2016. godine u redovnom saobraćaju, ka 13 destinacija ka kojima saobraća, prevezao 157 hiljada putnika, što je povećanje od 4,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Odgovornim planiranjem reda letjenja, koji je podrazumijevao redukciju letova ka određenim destinacijama ka kojima je manja tražnja, uz povećanje broja letova ka destinacijama ka kojima je veća tražnja, ostvareno je značajno sniženje operativnih troškova, ali je postignuta i bolja iskorišćenost putničke kabine za 3 odsto", saopšteno je Portalu Analitika iz nacionalne avio kompanije.

Destinacije koje su zabilježile najveći rast su Ljubljana, ka kojoj je obavljen veći broj letova i prevezeno 3 500 putnika više, ka Sankt Peterburgu je prevezeno 600 putnika više nego u istom periodu prošle godine, dok je ka Dizeldorfu zabilježeno povećanje od 8,4 odsto i Cirihu od 6,5 odsto putnika.

I pored brojnih izazova, Montenegro Airlines je za prvih pet mjeseci ove godine, na tržistima Rusije i Srbije, prevezao više putnika nego u istom periodu 2015. godine.

Na linijama ka/iz Podgorice i Tivta prema Beogradu, za prvih 5 mjeseci u 2016. godini prevezeno je 2 osto  više putnika, dok je na linijama prema Moskvi prevezeno čak 20% više putnika, i pored konkurecije brojnih ruskih kompanija koje saobraćaju ka Crnoj Gori.

Povećanje je ostvareno i na tržištu Francuske. Ove rezultate je evidentirao i menadžment najvećeg francuskog aerodroma -  Charles de Gaule, sa kojeg MA obavlja svoj saobraćaj ka Crnoj Gori.

Oni su upoređujući podatke od 1. aprila 2015. godine do 31. marta 2016. godine evidentirali povećanje putnika Montenegro Airlinesa koje je veće od 6,4 odsto. Iz ovog razloga je naš nacionalni avio-prevoznik dobio finansijske benefite od francuskog aerodroma.

"Izražena konkurencija zadnje dvije godine očito nije uspjela da ugrozi pozicioniranost Montenegro Airlinesa, kao jedne od najtačnijih kompanija u regionu.

Dostupnost i otvorenost Crne Gore je koncept kojem Montenegro Airlines želi da da puni doprinos, te je ponovno otvaranje linija, prema Dizeldorfu, Londonu, Lionu, Kopenhagenu dobar primjer sa kojim će Montenegro Airlines nastaviti i ove godine", zaključuje se u saopštenju.   

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik