Zaključen stečaj za Semberku iz Janje

Bez autora
Jun 19 2016

Nakon tri godine u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini zaključen je stečajni postupak za fabriku za preradu voća i povrća i proizvodnju začina Semberka iz Janje. Potraživanja će biti isplaćena samo Hypo Alpe Adria banci iz Mostara, dok za druge povjerioce, radnike, Poresku upravu RS-a i Upravu za indirektno oporezivanje BiH nema novca. Stečajni upravnik je kazao kako se proteklih deset godina dug po svim osnovama samo gomilao, a na pitanje zbog čega radnicima neće biti isplaćeno ništa, rekao je kako je to čitava nauka.

Zaključen stečaj za Semberku iz JanjeNakon tri godine u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini zaključen je stečajni postupak za fabriku za preradu voća i povrća i proizvodnju začina Semberka iz Janje.

Kako navodi poslovni portal Capital.ba, potraživanja će biti isplaćena samo Hypo Alpe Adria banci iz Mostara, dok za druge povjerioce, radnike, Poresku upravu RS-a i Upravu za indirektno oporezivanje BiH nema novca.

Stečajni upravnik Goran Marković kazao nam je kako se proteklih deset godina dug po svim osnovama samo gomilao, a na pitanje zbog čega radnicima neće biti isplaćeno ništa, rekao je kako je to čitava nauka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik