Revlon kupuje kozmetičku kuću Elizabet Arden

Bez autora
Jun 19 2016

Kompanija Revlon, sa sedištem u Njujorku, saopštila je da kupuje rivalsku firmu "Elizabet Arden" iz Floride za oko 419,3 miliona dolara u gotovini. Time će biti ujedinjena dva poznata imena u svetu industrije lepote i kozmetike.Njujorška kompanija će platiti 14 dolara po akciji firme "Elizabet Arden", što je premija od 50 odsto na cenu koju je "Arden" ostvarila juče na zatvaranju berze. Ukupna vrednost ugovora o kupovini je 870 miliona dolara, budući da pored dela koji će biti plaćen u kešu, Revlon preuzima i dug "Elizabet Arden" od oko 450 miliona dolara.

Revlon kupuje kozmetičku kuću Elizabet ArdenKompanija Revlon, sa sedištem u Njujorku, saopštila je da kupuje rivalsku firmu "Elizabet Arden" iz Floride za oko 419,3 miliona dolara u gotovini. Time će biti ujedinjena dva poznata imena u svetu industrije lepote i kozmetike.

Njujorška kompanija će platiti 14 dolara po akciji firme "Elizabet Arden", što je premija od 50 odsto na cenu koju je "Arden" ostvarila juče na zatvaranju berze, prenosi agencija AP.

Ukupna vrednost ugovora o kupovini je 870 miliona dolara, budući da pored dela koji će biti plaćen u kešu, Revlon preuzima i dug "Elizabet Arden" od oko 450 miliona dolara.

Revlon je saopštio da će kombinovana kompanija imati korist zbog prisutnosti na većem broju tržišta širom sveta, i da očekuje da će joj ovaj ugovor doneti uštede od oko 140 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik