Od početka juna otkriveno 7.684 neprijavljenih radnika

Bez autora
Jun 21 2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije izjavio je danas da je Inspekcija rada do početka juna otkrila 7.684 neprijavljena radnika, nakon čega je na osnovu rešenja zaposlen 6.201 radnik.On je nakon obilaska fabrike kablova TF KABLE u Zaječaru rekao da Inspekcija rada tokom "Godine preduzetništva" ima važnu ulogu u povećanju zaposlenosti. Prema njegovim rečima, inspekcija je zaključno sa poslednjim danom maja obavila 24.841 pregled preduzeća, tokom kojih je pronašla 7.684 neprijavljena radnika.

Od početka juna otkriveno 7.684 neprijavljenih radnikaMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Inspekcija rada do početka juna otkrila 7.684 neprijavljena radnika, nakon čega je na osnovu rešenja zaposlen 6.201 radnik.

Vulin je u izjavi za novinare nakon obilaska fabrike kablova TF KABLE u Zaječaru rekao da Inspekcija rada tokom "Godine preduzetništva" ima važnu ulogu u povećanju zaposlenosti.

Prema njegovim rečima, inspekcija je zaključno sa poslednjim danom maja obavila 24.841 pregled preduzeća, tokom kojih je pronašla 7.684 neprijavljena radnika.

U budžet Srbije je na osnovu prekršajnih postupaka, kako je naveo, uplaćeno 111,3 miliona dinara i dodatnih 12,6 milona na osnovu rešenja koja izdaju inspektori na mestu događaja.

Ministar je istakao da je ovo godina u kojoj će se država boriti protiv sive ekonomije, što je veliki podsticaj za preduzeća koja rade u skladu sa zakonom i kojima nelojalna konkurencija samo može da škodi.

Svrha Inspekcije rada nije da kažnjava, već da upozori, da pomogne da se zakon poštuje, a kad budemo u potpunosti ustanovili poštovanje zakona u svakom preduzeću, onda ćemo moći da kažemo da imamo dobar poslovni ambijent i onda ćemo privlačiti investicije, objasnio je Vulin.

On je dodao i da je Inspekcija rada do 31. maja našla 354 neprijavljena privredna subjekta, od kojih je samo 20 prestalo sa radom, dok su se ostali registrovali, ili ušli u proces registacije.

Kapacitet fabrike TF KABLE u Zaječaru je približno 20.000 tona kablova i provodnika godišnje, a svoje proizvode, koji zadovoljavaju međunarodne standarde i normative, izvozi širom sveta.

TF KABLE fabrika kablova Zaječar d.o.o. osnovana je 1974. godine kao sastavni deo Rudarsko-topioničarskog basena Bor. Od aprila 2008. godine fabrika je u vlasništvu Tele-Fonika Kable Sp. z.o.o. S.K.A. iz Poljske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik