Infrastruktura kvaliteta za efikasnije poslovanje MSP sektora

Bez autora
Jun 22 2016

Privredna komora Srbije, u saradnji sa Ministarstvom privrede, Institutom za standardizaciju Srbije i GIZ, organizovala je okrugli sto na temu unapređenja poslovanja malih i srednjih privrednih društava i preduzetnika kroz infrastrukturu kvaliteta.Nakon uvodnih obraćanja predstavnika Ministarstva privrede, Razvojne agencije Srbije i dr Stephana Heiecka, rukovodioca GIZ ACCESS projekta, učesnicima se obratio Miroslav Miletić, potpredsednik PKS, koji je govorio o značaju nove organizacije Komorskog sistema Srbije za mala, srednja privredna društva i preduzetnike.

Infrastruktura kvaliteta za efikasnije poslovanje MSP sektoraPrivredna komora Srbije, u saradnji sa Ministarstvom privrede, Institutom za standardizaciju Srbije i GIZ, organizovala je okrugli sto na temu unapređenja poslovanja malih i srednjih privrednih društava i preduzetnika kroz infrastrukturu kvaliteta.

Nakon uvodnih obraćanja predstavnika Ministarstva privrede (Sektor za infrastrukturu kvaliteta i bezbednost proizvoda na tržištu), Razvojne agencije Srbije i dr Stephana Heiecka, rukovodioca GIZ ACCESS projekta, učesnicima se obratio Miroslav Miletić, potpredsednik PKS, koji je govorio o značaju nove organizacije Komorskog sistema Srbije za mala, srednja privredna društva i preduzetnike.

Istakao je značaj primene standarda u domaćoj proizvodnji i značajnu ulogu Privredne komore Srbije u promociji kvaliteta u Komorskom sistemu i kod privrednih subjekata.

Institut za standardizaciju Srbije predstavio je značaj standardizacije i ulogu trening centra Instituta u edukaciji privrednika, kroz pozitivno iskustvo Idvorski laboratorije. Nakon toga, Helmut Mairhofer iz GIZ-a govorio je o  doprinosu nemačke tehničke saradnje unapređenju infrastrukture kvaliteta u Srbiji u proteklom, ali i narednom periodu.

Predstavnici Ministarstva privrede prezentovali su nove tehničke propise u oblasti mašina, niskonaponske električne opreme i elektromagnetske kompatibilnosti, kao i primena Pravilnika o ličnoj zaštitnoj opremi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik