Stopa registrirane nezaposlenosti u svibnju 14,4 posto

Bez autora
Jun 23 2016

Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj pala je u svibnju na 14,4 posto, s 15,9 posto mjesec dana prije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Osim što je u odnosu na prethodni mjesec pala za 1,5 postotnih bodova, u odnosu na svibanj prošle godine stopa nezaposlenosti pala je za 2,4 postotna boda. Pad stope nezaposlenosti četvrti mjesec zaredom bio je očekivan, s obzirom da su nedavno objavljeni podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pokazali da je krajem svibnja bilo registrirano 232.327 nezaposlenih, što je za 22.264 osobe ili 8,7 posto manje u odnosu na travanj. Time je četvrti mjesec zaredom zabilježen pad broja nezaposlenih na mjesečnoj razini.

Stopa registrirane nezaposlenosti u svibnju 14,4 postoStopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj pala je u svibnju na 14,4 posto, s 15,9 posto mjesec dana prije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Osim što je u odnosu na prethodni mjesec pala za 1,5 postotnih bodova, u odnosu na svibanj prošle godine stopa nezaposlenosti pala je za 2,4 postotna boda.

Pad stope nezaposlenosti četvrti mjesec zaredom bio je očekivan, s obzirom da su nedavno objavljeni podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) pokazali da je krajem svibnja bilo registrirano 232.327 nezaposlenih, što je za 22.264 osobe ili 8,7 posto manje u odnosu na travanj.

Time je četvrti mjesec zaredom zabilježen pad broja nezaposlenih na mjesečnoj razini. U odnosu, pak, na svibanj prošle godine, broj nezaposlenih bio je prošloga mjeseca manji za 15,6 posto ili 43.054 osobe.

Pad nezaposlenosti prvenstveno pod sezonskim utjecajima nastavlja se i u lipnju pa tako današnji podaci s internetskih stranica HZZ-a pokazuju da je trenutno bez posla 220.561 osoba, što je oko 12 tisuća manje nego krajem prošloga mjeseca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik