Opet će se proizvoditi Tomosov moped Tori

Bez autora
Jun 23 2016

Tvrtka Črešnik iz Medvoda kod Ljubljane otkupila je licencu za proizvodnju nekoć popularnih Tomosovih mopeda marke Tori. Otkupili smo licencu i počeli pripreme za proizvodnju, a makedonska pošta naručila je prvih 120 vozila, kazao je na prezentaciji planova, direktor i vlasnik tvrtke koja se do sada bavila trgovinom i prodajom rabljenih vozila. Proizvodnja bi trebala početi za tri tjedna, a u prvoj fazi na montaži mopeda namjeravaju angažirati pet do deset zaposlenika. Za ove mopede postoji veliko zanimanje u zemljama nekadašnje Jugoslavije, u Mađarskoj i Ukrajini, kazao je vlasnik, dodavši da iduće godine namjeravaju proizvesti oko 2000 vozila, da bi u slijedećoj godini proizvodnju udvostručili.

Opet će se proizvoditi Tomosov moped ToriTvrtka Črešnik iz Medvoda kod Ljubljane otkupila je licencu za proizvodnju nekoć popularnih Tomosovih mopeda marke Tori.

"Otkupili smo licencu i počeli pripreme za proizvodnju, a makedonska pošta naručila je prvih 120 vozila", kazao je na prezentaciji planova na konferenciji za novinare Boštjan Vidovič, direktor i vlasnik tvrtke koja se do sada bavila trgovinom i prodajom rabljenih vozila.

Proizvodnja bi trebala početi za tri tjedna, a u prvoj fazi na montaži mopeda namjeravaju angažirati pet do deset zaposlenika.

"Za ove mopede postoji veliko zanimanje u zemljama nekadašnje Jugoslavije, u Mađarskoj i Ukrajini", kazao je vlasnik, dodavši da iduće godine namjeravaju proizvesti oko 2000 vozila, da bi u slijedećoj godini proizvodnju udvostručili.

Iz inozemstva će uvoziti samo one dijelove za Torija koji se ne proizvode u Sloveniji, a montirat će se u Medvodama.

Prvi modeli Tomosovog Torija, čiji je konstruktor Tone Rifelj, na tržište su izbačeni 1984. Proizvodio se do 2005., neko vrijeme od dijelova s Tajvana.

Računa se da je u to vrijeme prodano oko 35.000 ovakvih vozila, manja količina čak u SAD.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik