Macaron kolači iz Mrvice u Free Shopu na Aerodromu Sarajevo

Bez autora
Jun 23 2016

Od jučer se u Free Shopu Međunarodnog aerodroma Sarajevo u specijalno dizajniranim i brandiranim kutijama može kupiti i čuveni macaronnajpoznatiji francuski slatkiš po originalnoj recepturi, uz asistiranje najčuvenijih francuskih slastičara, pravljen u Mrvici – najposjećenijoj sarajevskoj caffe pekari. U pakiranjima od šest, odnosno 12 komada, šareni hrskavi macaroni, različitih boja i okusa, u čudesnoj kombinaciji bademovog brašna, bjelanca, cimeta, bijele čokolade, slatkoga vrhnja, đumbira ili mente idealan su poklon – bilo da idete na službeni put, pa da počastite poslovne partnere ili u posjetu porodici – da im ponesete dah domovine u omotaču Francuske. Caffe pekara Mrvica otvorena je prije nešto više od godinu dana.

Macaron kolači iz Mrvice u Free Shopu na Aerodromu SarajevoOd jučer se u Free Shopu Međunarodnog aerodroma Sarajevo u specijalno dizajniranim i brandiranim kutijama može kupiti i čuveni macaronnajpoznatiji francuski slatkiš po originalnoj recepturi, uz asistiranje najčuvenijih francuskih slastičara, pravljen u Mrvici – najposjećenijoj sarajevskoj caffe pekari.

U pakiranjima od šest, odnosno 12 komada, šareni hrskavi macaroni, različitih boja i okusa, u čudesnoj kombinaciji bademovog brašna, bjelanca, cimeta, bijele čokolade, slatkoga vrhnja, đumbira ili mente idealan su poklon – bilo da idete na službeni put, pa da počastite poslovne partnere ili u posjetu porodici – da im ponesete dah domovine u omotaču Francuske.

Caffe pekara Mrvica otvorena je prije nešto više od godinu dana.

Ponudila je stanovnicima glavnoga grada nešto drugačije, vrlo posebno i za kratko vrijeme postala omiljeno okupljalište, kako Sarajlija, tako i turista i stranaca u našoj zemlji.

Francuski kolači pripremani po originalnoj recepturi, kolači za dijabetičare, peciva bez aditiva, kruh od pur pur pšenice sa mrkvom, domaći sladoled, američke pite – čokoladne i voćne, uz domaće sutlije i mrvicu tatli – sjajnu kombinaciju tradicionalnih bosanskih kolača – tufahije, hurmašice i baklave – razlog su zašto je Mrvica postala mjesto u kojem se traži „stolica više“.

I nije važno da li ispijate dokonu poslijepodnevnu kafu sa prijateljima (preporučujemo gurmansku kafu – kafa sa pet različitih mini kolača) ili sa suradnicima organizirate poslovni doručak (ručkovi su precijenjeni).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik