Za uređenje šetališta na Zelenkovcu 77.000 KM

Bez autora
Jun 23 2016

Predstavnici opštine Mrkonjić Grad i firme "BH4" iz Jajca potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na adaptaciji šetališne staze na Zelenkovcu kod Mrkonjić Grada, vrijednosti 77.000 KM. Opština Mrkonjić Grad obezbijedila je oko 40.000 KM, a ostatak sredstava UNDP i Vlada Švajcarske. Jelena Pena iz Odjeljenja za prostorno planiranje i komunalne poslove opštine Mrkonjić Grad rekla je da je ovo bitan projekat sa aspekta turizma, pogotovo što je realizacija planirana kada je povećan broj posjetilaca. Riječ je o postavljanju ekološke podloge landlok, drvenih mostića, instaliranju led rasvjete i postavljanju korpi za otpatke", rekla je Pena i dodala da je rok za završetak radova 31. juli.

Za uređenje šetališta na Zelenkovcu 77.000 KMPredstavnici opštine Mrkonjić Grad i firme "BH4" iz Jajca potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na adaptaciji šetališne staze na Zelenkovcu kod Mrkonjić Grada, vrijednosti 77.000 KM.

Opština Mrkonjić Grad obezbijedila je oko 40.000 KM, a ostatak sredstava UNDP i Vlada Švajcarske.

Jelena Pena iz Odjeljenja za prostorno planiranje i komunalne poslove opštine Mrkonjić Grad rekla je da je ovo bitan projekat sa aspekta turizma, pogotovo što je realizacija planirana kada je povećan broj posjetilaca.

"Riječ je o postavljanju ekološke podloge landlok, drvenih mostića, instaliranju led rasvjete i postavljanju korpi za otpatke", rekla je Pena i dodala da je rok za završetak radova 31. juli.

Projekat se realizuje u okviru međuopštinske saradnje Mrkonjić Grada i Jajca, u okviru projekta Integrisanog lokalnog razvoja koji je zajednička inicijativa UNDP-a i Vlade Švajcarske.

"Ovo je među prvim projektima koji se realizuje u okviru međuopštinske saradnje i osnovni cilj je unapređenje i promocija turističke ponude između dvije opštine", rekla je Pena.

Predsjednik Ekološkog pokreta "Zelenkovac" Borislav Boro Janković izrazio je zadovoljstvo što će biti uređena šetališna staza.

"Značajno je što će projekat biti završen do početka čuvenog Međunarodnog džez festivala krajem jula", istakao je Janković.

Na Zelenkovcu će tokom ljeta osim DŽez festival, na kojem će nastupiti poznati umjetnici poput Vlatka Stefanovskog, Vasila Hadžimanova i mnogih drugih, biti organizovani i brojni drugi kulturni i zabavni sadržaji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik