Beograd postaje čvorište avio-saobraćaja

Bez autora
Jun 23 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ocenila je danas da je uspostavljanje direktnog leta za Sjedinjene Američke Države, nakon 24 godine, važno i sa političkog i sa ekonomskog stanovišta. Ona je istakla da je ova vlada prva koja je uspela da napravi sporazum o vazdušnom saobraćaju između SAD i Srbije. Govoreći o ekonomskom značaju te avio-linije, naglasila da zahvaljujući njoj Aerodrom "Nikola Tesla" postaje regionalni, a kompanija "Er Srbija" nastavlja da se razvija. Kompanija "Er Srbija", za manje od tri godine, sada ima letove ka 44 destinacije, a Njujork neće biti jedina destinacija u SAD ka kojoj će Srbija uspostaviti direktne letove.

Nakon Njujorka, direktni letovi i za ostale gradovi u SAD-uPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas da je uspostavljanje direktnog leta za Sjedinjene Američke Države (SAD), nakon 24 godine, važno i sa političkog i sa ekonomskog stanovišta.

Mihajlović je u izjavi za agenciju Tanjug, tokom leta za Njujork, istakla da je ova vlada prva koja je uspela da napravi sporazum o vazdušnom saobraćaju između SAD i Srbije.

Ona je, govoreći o ekonomskom značaju te avio-linije, naglasila da zahvaljujući njoj Aerodrom "Nikola Tesla" postaje regionalni, a kompanija "Er Srbija" nastavlja da se razvija.

Mihajlović je istakla da kompanija "Er Srbija", za manje od tri godine, sada ima letove ka 44 destinacije, i dodala da Njujork neće biti jedina destinacija u SAD ka kojoj će Srbija uspostaviti direktne letove.

Srbiji je u interesu da pokaže da je i dobra turistička destinacija, što je strateški cilj Vlade, navela je ona i dodala da je želja i da povežemo naše ljude koji žive u Americi.

Mihajlović je poručila da će Vlada Srbije uvek davati podršku razvoju nacionalne kompanije "Er Srbija".

Generalni direktor te kompanije Dane Kondić istakao je da uvođenje direktnog leta Beograd–Njujork za tu kompaniju menja sve, imajući u vidu to da sada više nije mala regionalna, već prava internacionalna kompanija.

Kondić je rekao da je za letove do Sjedinjenih Američkih Država prodato više od 20.000 karata, i ukazao na to da linija nije namenjena samo dijaspori, već ima za cilj i privlačenje turista.

Uspostavljanje direktnog avionskog leta iz Beograda za Njujork od velikog je značaja za srpsku privredu i srpska prestonica polako postaje čvorište aviosaobraćaja, ocenio je Marko Čadež, predsednik PKS.

Srbija je jedina od jedanaest zemalja u regionu koja ima direktan let za Njujork. Institut Oksford ekonomiks uradio je studiju koja kaže da će do 2020. godine samo kompanija ER Srbija doprineti sektoru turizma sa 28.000 radnih mesta i sa pola milijarde dolara u novcu godišnje, dodao je predsednik PKS.

„Beograd direktnom linijom sa Njujorkom postaje potencijalni privredni centar celog regiona, a to znači veće investicije, lakši privredni kontakti“, istakao je Čadež.

Kako je objasnio nije Frankfurt postao slučajno poslovni centar sveta, već je prvo postao saobraćajno čvorište tog dela Evrope. Linija Beograd-Njujork, po rečima predsednika PKS,  doprineće ti privlačenju investicija, zapošljavanju, jer je kompanijama važna mobilnost kada ulažu u neku zemlju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik