Kineski Guodian želi ulagati u vjetropark Ivovik

Bez autora
Jun 26 2016

Kineska korporacija Guodian zaintresovana je za ulaganje u vjetropark Ivovik. S tim u vezi juče su predstavnik ove korporacije Gao Song te projektni direktor u preduzeću VE Ivovik d.o.o. iz Sarajeva Ekrem Nanić razgovarali sa predstavnicima općina Livno i Tomislavgrad. Na temelju ranije urađenog projekta u VP Ivovik predviđene su 42 turbine po 2 MW od kojih se 2/3 nalaze na području tomislavgradske, a jedna trećina na području livanjske općine. Potencijalne investitore iz Kine zanimale su praktične stvari iz zakonske regulative, broj godina na koji se izdaje koncesija, tržište, uvoz opreme i sveukupni potencijali na području Hercegbosanskog kantona.

Kineski Guodian želi ulagati u vjetropark IvovikKineska korporacija Guodian zaintresovana je za ulaganje u vjetropark Ivovik. S tim u vezi juče su predstavnik ove korporacije Gao Song te projektni direktor u preduzeću VE Ivovik d.o.o. iz Sarajeva Ekrem Nanić razgovarali sa predstavnicima općina Livno i Tomislavgrad.

Na temelju ranije urađenog projekta u VP Ivovik predviđene su 42 turbine po 2 MW od kojih se 2/3 nalaze na području tomislavgradske, a jedna trećina na području livanjske općine.

Potencijalne investitore iz Kine zanimale su praktične stvari iz zakonske regulative, broj godina na koji se izdaje koncesija, tržište, uvoz opreme i sveukupni potencijali na području Hercegbosanskog kantona.

Cjelovitu informaciju o prirodnim potencijalima kantona, kao i o mogućnostima ulaganja na ovim prostorima pružio je predsjednik Vlade Hercegbosanskog kantona Draško Dalić.

Uz ostalo, Dalić je naglasio veliku otvorenost za investiranje u Hercegbosanskom kantonu i obećao pomoć u svim domenama zainteresiranim ulagačima.

Projektni direktor VE Ivovik d.o.o. Ekrem Nanić zbog detaljnog informiranja o ovom projektu na Ivoviku dostavit će kompletnu dokumentaciju predstavnicima kineske korporacije Guodian.

U sljedećih desetak dana kineska korporacija trebala bi zauzeti stav u pogledu projekta na Ivoviku, zaključeno je na sastanku održanom u zgradi Vlade Hercegbosanske županije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik