Fond za razvoj odobrio nove kredite za privrednike

Bez autora
Jun 26 2016

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio na današnjoj sednici još 14 kredita za početnike u ukupnom iznosu od 30,3 miliona dinara, od čega je bespovratnih sredstava devet miliona dinara, a ostatak je povoljan kredit Fonda.Krediti su odobreni po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, koji se realizuje u cilju sistemske podrške sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika i jedan je od 33 programa u okviru programa Vlade Srbije "Godina preduzetništva".

Fond za razvoj odobrio nove kredite za privrednikeMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio na današnjoj sednici još 14 kredita za početnike u ukupnom iznosu od 30,3 miliona dinara, od čega je bespovratnih sredstava devet miliona dinara, a ostatak je povoljan kredit Fonda.

Krediti su odobreni po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, koji se realizuje u cilju sistemske podrške sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika i jedan je od 33 programa u okviru programa Vlade Srbije "Godina preduzetništva".

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 odsto kredita Fonda za razvoj.

Upravni odbor Fonda će u narednom periodu, jednom mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Odobreno je još 25 povoljnih kredita po sopstvenim programima koje ovaj fond realizuje u Godini preduzetništva za podršku investicijama, nabavku trajnih obrtnih sredstva i održavanje tekuće likvidnosti.

Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu Fonda za razvoj.

Spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće objavljen na sajtu "Godina preduzetništva", odmah, nakon ispunjenja svih potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik