Prednost teže zapošljivim osobama

Bez autora
Jun 26 2016

U pančevačkoj filijali NSZ u toku su četiri obuke za tržište rada: 5 nezaposlenih pohađa obuku za rukovaoce građevinskih mašina, u obuku za rad u AutoCad-u uključeno je 6 polaznika, za vođenje poslovnih knjiga edukuje se 7 lica, a osnove poznavanja nemačkog jezika usvaja 9 lica.Obuke sprovodi Otvoreni univerzitet „Marko Kulić“ iz Pančeva, dok informatičku obuku za Autocad realizuje Akademija „Oksford“ iz Pančeva. Praktična nastava za rukovaoce građevinskih mašina, sprovodi se u DOO „Finnet-inženjering“ iz Pančeva, sve u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Prednost teže zapošljivim osobamaU pančevačkoj filijali NSZ u toku su četiri obuke za tržište rada: 5 nezaposlenih pohađa obuku za rukovaoce građevinskih mašina, u obuku za rad u AutoCad-u uključeno je 6 polaznika, za vođenje poslovnih knjiga edukuje se 7 lica, a osnove poznavanja nemačkog jezika usvaja 9 lica.

Obuke sprovodi Otvoreni univerzitet „Marko Kulić“ iz Pančeva, dok informatičku obuku za Autocad realizuje Akademija „Oksford“ iz Pančeva. Praktična nastava za rukovaoce građevinskih mašina, sprovodi se u DOO „Finnet-inženjering“ iz Pančeva, sve u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Uslov za uključivanje u obuke bio je da su kandidati prijavljeni na evidenciju nezaposlenih, a prednost su imala lica iz teže zapošljivih kategorija. Polaznici obuke za rukovaoce građevinskih mašina bili su obavezni da prođu i specijalistički pregled.

Zahvaljujući ovim obukama polaznici će steći širok spektar znanja i veština, a nakon završnog ispita biće im uručeni sertifikati o stručnoj osposobljenosti.

Ove vrste obuka se sprovode zbog potreba tržišta rada kao i na osnovu zahteva poslodavaca. U narednom periodu u planu je realizacija obuka za zavarivače, nemački jezik, gerontodomaćice i konfekcionare, kojima će biti obuhvaćeno oko 30 lica.

Polaznici ističu da su zadovoljni organizacijom obuka i veruju da su njihove šanse da dođu do posla sada znatno veće.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik