Turistička ponuda Beograda predstavljena u Banjaluci

Bez autora
Jun 26 2016

U okviru promotivnih aktivnosti u gradovima regiona, „#GoBelgrade” karavan Turističke organizacije Beograda je posle Temišvara, Beča i Zagreba stigao u Banjaluku, kako bi se gostima iz Republike Srpske predstavila turistička ponuda naše prestonice za ovu sezonu. Tokom dvodnevne promocije Beograda, građani Banjaluke će imati priliku da na Trgu Krajina, glavnom gradskom trgu, vide umetničko-zabavni program posebno sastavljen za ovu priliku. Među izvođačima su mladi džezeri Jevrem Ćosić i Vladimir Tubić, koji svojim nastupom najavljuju nastupajući Džez festival u Domu omladine, zatim igrači Umetničkog centra „Talija”, kao i poznati beogradski glumci Milan Milosavljević i Nataša Poposka, koji u ulogama kneza Miloša i kneginje Ljubice izvode deo turističkog programa u Skadarliji i Topčiderskom parku.

Promocija Beograda u BanjaluciU okviru promotivnih aktivnosti u gradovima regiona, „#GoBelgrade” karavan Turističke organizacije Beograda je posle Temišvara, Beča i Zagreba stigao u Banjaluku, kako bi se gostima iz Republike Srpske predstavila turistička ponuda naše prestonice za ovu sezonu.

Tokom dvodnevne promocije Beograda, građani Banjaluke će imati priliku da na Trgu Krajina, glavnom gradskom trgu, vide umetničko-zabavni program posebno sastavljen za ovu priliku.

Među izvođačima su mladi džezeri Jevrem Ćosić i Vladimir Tubić, koji svojim nastupom najavljuju nastupajući Džez festival u Domu omladine, zatim igrači Umetničkog centra „Talija”, kao i poznati beogradski glumci Milan Milosavljević i Nataša Poposka, koji u ulogama kneza Miloša i kneginje Ljubice izvode deo turističkog programa u Skadarliji i Topčiderskom parku.

Uz zabavni program, posetiocima se predstavljaju i novine u turističkoj ponudi Beograda za ovu godinu kao što su događaji, festivali, turistički programi, ture i brošura „Belgrade manual”.

U saradnji sa turističkom organizacijom grada domaćina danas se u „Staklencu” u parku Petra Kocića održava i pres konferencija na kojoj posetioci, turistički poslenici i predstavnici medija mogu da se upoznaju sa različitim segmentima turističke ponude, bogatom kulturnom baštinom, turističkim sadržajima, gastronomskom ponudom i događajima i festivalima u Beogradu, a potom i da uživaju u degustaciji voćnih rakija „Rakia bara”.

Ovakvo predstavljanje Beograda u Banjaluci i još 12 gradova u regionu ima za cilj podizanje vidljivosti i atraktivnosti glavnog grada Srbije, kada je turizam u pitanju, i kontinuirani porast prometa turista iz regiona.

Broj turista sa teritorije Republike Srpske je u prva četiri meseca ove godine porastao za 30, a broj noćenja za 27 odsto.

Posle Banjaluke, karavan „#GoBelgrade” će se uputiti u Sofiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik