U Kotoru 26 odsto više turista

Bez autora
Jun 27 2016

U Kotoru boravi oko četiri hiljade turista, uglavnom stranih, što je 26 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Menadžer za promociju i odnose sa javnošću u kotorskoj Turističkoj organizaciji saopštila je da je od početka januara do 30. aprila Kotor posjetilo 3,9 hiljada turista, što je 69 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dok je broj noćenja 2,5 puta veći. Izletnički segment takođe bilježi porast, pa je do kraja maja Kotor posjetilo oko 92 hiljade izletnika, koji su obuhvaćeni obavezom plaćanja izletničke takse. U odnosu na uporedni period broj izletnika je veći 19 odsto. Prema podacima Luke Kotor, broj brodova je veći 14 odsto, dok je broj putnika porastao 22 odsto. Rimski mozaici u Risnu su takođe zabilježili bolju posjetu.

U Kotoru 26 odsto više turistaU Kotoru boravi oko četiri hiljade turista, uglavnom stranih, što je 26 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Menadžer za promociju i odnose sa javnošću u kotorskoj Turističkoj organizaciji, Dragana Samardžić, saopštila je Skala radiju da je od početka januara do 30. aprila Kotor posjetilo 3,9 hiljada turista, što je 69 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dok je broj noćenja 2,5 puta veći.

Izletnički segment takođe bilježi porast, pa je do kraja maja Kotor posjetilo oko 92 hiljade izletnika, koji su obuhvaćeni obavezom plaćanja izletničke takse. U odnosu na uporedni period broj izletnika je veći 19 odsto.

Prema podacima Luke Kotor, broj brodova je veći 14 odsto, dok je broj putnika porastao 22 odsto.

Rimski mozaici u Risnu su takođe zabilježili bolju posjetu. Do početka maja, lokalitet je posjetilo preko 6,3 hiljade posjetilaca, što je 14,5 odsto više u odnosu na uporedni period.

Od aprila do kraja maja gradske zidine je posjetilo 17,7 hiljada tursita, što je 20 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Samardžić je podsjetila da kotorska Turistička organizacija sprovodi intenzivnu online promotivnu kampanju na tržištu Velike Britanije i zapadne Evrope.

“S obzirom na nove avio linije ka Londonu i Mančesteru, smatramo da je ovo veoma važno emitivno tržište. U prethodnom periodu ugostili smo nekoliko uticajnih novinara i blogera sa ovog tržišta, a u narednom periodu nas očekuje dolazak još jedne uticajne blogerke, Katie Dawes”, kazala je Samardžić.

Ona smatra da je u pitanju veoma efikasan i pristupačan vid promocije, s obzirom na veliki broj korisnika društvenih mreža.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik