Počeli radovi na izgradnji Promenada hotela

Bez autora
Jun 27 2016

Počeli su pripremni radovi na izgradnji Promenada hotela, prvog od sedam planiranih u "Luštica Bay"-u, novom turističkom centru nadomak Tivta, a krajem ljeta se očekuje i početak intenzivnih glavnih radova. Taj hotel od pet zvjezdica imaće 110 soba, dva restorana, bar, konferencijiski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitnes centar, te prateće objekte. Pregovori o brendiranju će biti nastavljeni sa nekoliko renomiranih internacionalnih hotelskih brendova, dok sa druge strane, paralelno izvodimo prve radove i pripremamo se za još intenzivniju gradnju u narednih nekoliko mjeseci i to ne samo na ovoj loakciji.

Počeli radovi na izgradnji Promenada hotelaPočeli su pripremni radovi na izgradnji Promenada hotela, prvog od sedam planiranih u "Luštica Bay"-u, novom turističkom centru nadomak Tivta, a krajem ljeta se očekuje i početak intenzivnih glavnih radova.

Taj hotel od pet zvjezdica imaće 110 soba, dva restorana, bar, konferencijiski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitnes centar, te prateće objekte.

"Pregovori o brendiranju će biti nastavljeni sa nekoliko renomiranih internacionalnih hotelskih brendova, dok sa druge strane, paralelno izvodimo prve radove i pripremamo se za još intenzivniju gradnju u narednih nekoliko mjeseci i to ne samo na ovoj loakciji. Tako će do kraja godine početi i prodaja apartmana u Gornjem selu", saopštio je izvršni direktor kompanije "Luštica Development" Daren Gibson.

U novom turističkom centru na Jadranu, koji se gradi na tivatskom dijelu poluostrva Luštica intenzivni radovi se odvijaju na nekoliko lokacija.

"Osam `F` zgrada je uveliko u izgradnji, biće završene do kraja godine i predate vlasnicima početkom sljedeće godine. Prije mjesec smo počeli sa radovima na sljedećih osam `G` zgrada, kao i na prvim vilama u kompleksu. Nakon završetka ljetnje turističke sezone, otpočelo bi se i sa grubim radovima na izgradnji savremenog šampionskog golf terena sa 18 rupa čiji dizajn potpisuje renomirana američka kompanija `Gary Player`", objasnio je director gradnje Nabil Mičel.

Radovi u marini "Luštica Bay" su u završnoj fazi a otvaranje se očekuje polovinom sljedeće godine. Pripremni radovi na izgradnji počeli su u oktobru 2013. Marina će imati 176 vezova za prihvat brodova do 35 metara dužine i predstavlja prvi takav objekat nautičkog turizma izgrađen u Crnoj Gori u posljednjih više od deset godina.

Novi turistički grad Luštica Bay, na tivatskom dijelu poluostrva Luštica u koji će biti uloženo 1.1 milijarda eura, najveća je investicija i jedini „greenfield“ projekat u Crnoj Gori.

Samo u infrastrukturu će biti uloženo oko 90 miliona eura i to u izgradnju 30 kilometara saobraćajnica, 43 trafostanice, četiri rezervoara za vodu, te postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje će potom biti upotrijebljene za navodnjavanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik