Terme Olimia i Terme Tuhelj s porastima noćenja i prihoda

Bez autora
Jun 27 2016

Slovenske Terme Olimia i Terme Tuhelj koje su u njihovu vlasništvu, zadovoljni su rezultatima poslovanja za prvih pet mjeseci ove godine, pogotovo dvoznamenkastim porastima prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine te vjeruju u dobar ljetni, kao i rezultat do kraja godine, doznaje se iz Termi. U Termama Olimia iz Podčetrteka u blizini hrvatske granice, u prvih pet mjeseci ove godine ostvareno je 113 tisuća noćenja ili 5,6 posto više nego lani, pri čemu su gotovo 60 posto gostiju u dvama hotelima bili stranci, najviše Talijani i oni s njemačkog govornog područja. Prihodi Termi Olimia od gotovo 7 milijuna eura za 6,5 posto su viši od lanjskih, a bolji im je, kako kažu, i rezultat poslovanja koji je iznosio 460 tisuća eura, za razliku od lanjskih prvih pet mjeseci kada je iznosio 261 tisuću eura.

Terme Olimia i Terme Tuhelj s porastima noćenja i prihodaSlovenske Terme Olimia i Terme Tuhelj koje su u njihovu vlasništvu, zadovoljni su rezultatima poslovanja za prvih pet mjeseci ove godine, pogotovo dvoznamenkastim porastima prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine te vjeruju u dobar ljetni, kao i rezultat do kraja godine, doznaje se iz Termi.

U Termama Olimia iz Podčetrteka u blizini hrvatske granice, u prvih pet mjeseci ove godine ostvareno je 113 tisuća noćenja ili 5,6 posto više nego lani, pri čemu su gotovo 60 posto gostiju u dvama hotelima (Sotelia i Breza) bili stranci, najviše Talijani i oni s njemačkog govornog područja.

Prihodi Termi Olimia od gotovo 7 milijuna eura za 6,5 posto su viši od lanjskih, a bolji im je, kako kažu, i rezultat poslovanja koji je iznosio 460 tisuća eura, za razliku od lanjskih prvih pet mjeseci kada je iznosio 261 tisuću eura.

S druge strane, u Termama Tuhelj, koje su u vlasništvu Termi Olimia, zadnjih više od deset godina, u hotelu Well gotovo 60 posto noćenja ostvaruju domaći turisti (iz Hrvatske), dok su među stranima najbrojniji bili Slovenci, Austrijanci, Talijani i gosti iz Bosne i Hercegovine.

Ukupno je u Termama Tuhelj u prvih pet mjeseci ove godine ostvareno malo više od 39,3 tisuće noćenja, što je 20,7 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prihod im je također porastao u dvoznamenkastom postotku, za 17,6 posto, na 2,4 milijuna eura, a za rezultat poslovanja kažu da je u odnosu na isto razdoblje 2015. i 2014. puno bolji.

Direktori Terma Olimia i Terma Tuhelj Florijan Vasle i Vasja Čretnik kažu da su s tim rezultatima vrlo zadovoljni te najavljuju da u idućem razdoblju planiraju nove investicije koje će, kako smatraju, uvelike utjecati na poslovne rezultate.

Očekivanjima dobrih rezultata do kraja ove godine u prilog idu i novosti u objema termama, pri čemu su u Termama Olimia izdvojili novoobnovljeni wellness hotel Sotelia koji je uz investiciju od 1,5 milijuna eura osim novouređenih 145 soba i apartmana dobio novi restoran, recepciju, wellness i kongresni centar.

U Termama Tuhelj pak goste ovog ljeta očekuje novoobnovljenih 46 soba u prizemlju i dva kata hotela Well, obnovljene terase i interijeri te novosti na vanjskim bazenima vezani za zabavu i umjetnost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik