Otvorena obnovljena Banja Kulaši

Bez autora
Jun 27 2016

Banjski centar Kulaši kod Prnjavora, poznat po ljekovitoj termomineralnoj vodi, u subotu je, nakon rekonstrukcije, ponovo otvoren. Smještajni dio centra raspolaže sa 110 kreveta u 52 sobe i dva apartamana, a preuređeni su i stari bazeni s banjskom vodom. Investitor Dubravko Zemun je podsjetio da je Banju Kulaši kupio nakon licitacije održane u decembru 2014.godine za dva milona KM te uložio novac u njenu rekonstrukciju. Zemun je najavio nastavak ulaganja u ovaj banjsko-turistički kompleks, u kojem je nakon renoviranja posao dobilo 50 osoba. U drugoj fazi radova Zemun planira proširenje hotelskih kapaciteta i izgradnju vanjskog bazena.

Otvorena obnovljena Banja KulašiBanjski centar Kulaši kod Prnjavora, poznat po ljekovitoj termomineralnoj vodi, u subotu je, nakon rekonstrukcije, ponovo otvoren.

Smještajni dio centra raspolaže sa 110 kreveta u 52 sobe i dva apartamana, a preuređeni su i stari bazeni s banjskom vodom.

Investitor Dubravko Zemun je podsjetio da je Banju Kulaši kupio nakon licitacije održane u decembru 2014.godine za dva milona KM te uložio novac u njenu rekonstrukciju.

Zemun je najavio nastavak ulaganja u ovaj banjsko-turistički kompleks, u kojem je nakon renoviranja posao dobilo 50 osoba.

U drugoj fazi radova Zemun planira proširenje hotelskih kapaciteta i izgradnju vanjskog bazena, prenosi Indikator.ba.

Otvaranju Banje Kulaši prisustvovala je i premijerka RS-a Željka Cvijanović koja je rekla da je ova banja važna ne samo pacijentima, već i zdravstvu i turizmu RS-a.

Upotreba termomineralne vode “Banje Kulaši”, čija je temperatura 27 stepeni Celzijusovih, dala je ranijih godina značajne rezultate u liječenju psorijaze i drugih kožnih bolesti, ali i bolesti bubrega i mokraćnih puteva, reumatizma i drugih oboljenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik