Azerbejdžanski investitori zainteresirani za ulaganja u BiH

Bez autora
Jun 27 2016

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić je u Sarajevu razgovarao sa nerezidentinim ambasadorom Azerbejdžana za BiH Eldarom Humbatoglu Hasanovim o saradnji dviju zemalja i mogućnostima za poboljšanje uslova za investiranje u Bosnu i Hercegovinu. U odnosima Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana nema otvorenih pitanja, a obje strane su zainteresirane za jaču ekonomsku saradnju, rečeno je tokom sastanka. Bosna i Hercegovina, prema riječima predsjedavajućeg Zvizdića, ima spremne projekte u oblastima energetike, transporta, poljoprivrede te metalske, drvne i namjenske industrije.

Azerbejdžanski investitori zainteresirani za ulaganja u BiHPredsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić je u Sarajevu razgovarao sa nerezidentinim ambasadorom Azerbejdžana za BiH Eldarom Humbatoglu Hasanovim o saradnji dviju zemalja i mogućnostima za poboljšanje uslova za investiranje u Bosnu i Hercegovinu.

U odnosima Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana nema otvorenih pitanja, a obje strane su zainteresirane za jaču ekonomsku saradnju, rečeno je tokom sastanka.

Bosna i Hercegovina, prema riječima predsjedavajućeg Zvizdića, ima spremne projekte u oblastima energetike, transporta, poljoprivrede te metalske, drvne i namjenske industrije. Investicije mogu početi odmah, kroz različite modele.

Ambasador Hasanov je rekao da su azerbejdžanski investitori zainteresirani za ulaganja u navedene oblasti, o čemu će biti razgovora u narednom periodu.

Predsjedavajućeg Zvizdića informirao je o aktuelnim azerbejdžanskim investicijama koje se odnose na izgradnju fabrike za preradu voća i povrća “Bosanka” u Doboju, te fabrike za preradu krompira u Srebrenici.

Najavio je da bi zvanično otvaranje ovih fabrika trebalo biti upriličeno prilikom posjete azerbejdžanskog predsjednika Ilhada Alijeva Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Zvizdić je pozdravio najavljenu posjetu predsjednika Azerbejdžana, tokom koje se očekuje potpisivanje više međudržavnih ugovora s ciljem olakšanja saradnje. Također, izrazio je nadu da će tom prilikom u BiH doći i delegacija azerbejdžanskih privrednika.

Ambasador Hasanov je predsjedavajućem Zvizdiću prenio poziv premijera Artura Rasizadea da posjeti Azerbejdžan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik