Vlada spustila cijenu za Sarajevo-osiguranje na 10,39 KM po dionici

Bez autora
Jun 27 2016

Vlada FBiH je izmijenila Odluku o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u privrednom društvu Sarajevo-osiguranje d.d. Sarajevo, saopćeno je iz Vlade FBiH. Postupak prodaje provest će Agencija za privatizaciju u FBiH, u skladu s Pravilnikom o postupku prodaje državnog kapitala na berzi. Početna prodajna cijena dionice ne može biti niža od 10,39 KM umjesto 12,99 KM, kako je ranije bilo odlučeno. Na sniženje cijene za državni kapital Sarajevo-osiguranja Vlada se odlučila nakon što na jučerašnjoj aukciji nije bilo zainteresovanih kupaca. Glavni kandidat za kupovinu ASA grupacija, odnosno njena članica ASA osiguranje, naglasio je još prije jučerašnje aukcije da je ponuđena cijena previsoka.

Vlada spustila cijenu za Sarajevo-osiguranje na 10,39 KM po dioniciVlada FBiH je izmijenila Odluku o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u privrednom društvu Sarajevo-osiguranje d.d. Sarajevo, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Postupak prodaje provest će Agencija za privatizaciju u FBiH, u skladu s Pravilnikom o postupku prodaje državnog kapitala na berzi.

Početna prodajna cijena dionice ne može biti niža od 10,39 KM umjesto 12,99 KM, kako je ranije bilo odlučeno.

Na sniženje cijene za državni kapital Sarajevo-osiguranja Vlada se odlučila nakon što na jučerašnjoj aukciji nije bilo zainteresovanih kupaca.

Glavni kandidat za kupovinu ASA grupacija, odnosno njena članica ASA osiguranje, naglasio je još prije jučerašnje aukcije da je ponuđena cijena previsoka.

Na prodaji je 2.108.469 dionica Sarajevo-osiguranja, odnosno vlasnički udio od 45,49%.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik