Objavljen javni poziv za zakup 33 lokala Grada Beograda

Bez autora
Jun 27 2016

Grad Beograd objavio je danas javni poziv za prikupljanje pismenih prijava za zakup poslovnog prostora pod posebnim uslovima, odnosno 33 lokala na teritoriji pet gradskih opština, izjavio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević i pozvao preduzetnike da se prijave i iskoriste ovu šansu. Kao što smo i obećali, Savet za zapošljavanje sproveo je konkurs za zakup lokala po subvencionisanim uslovima – dajemo 33 lokala za koje se kirija neće plaćati 24 meseca. Pozivamo sve preduzetnike i ljude koji veruju u sebe, imaju preduzetničkog duha i ideje, pogotovo one koji se bave proizvodnjom i stvaranjem dodatne vrednosti, da se prijave kako bismo zajedničkim snagama poboljšali privredni ambijent u Beogradu i time i u Republici Srbiji, istakao je Petronijević.

Objavljen javni poziv za zakup 33 lokala Grada BeogradaGrad Beograd objavio je danas javni poziv za prikupljanje pismenih prijava za zakup poslovnog prostora pod posebnim uslovima, odnosno 33 lokala na teritoriji pet gradskih opština, izjavio je za Beoinfo član Gradskog veća Dragomir Petronijević i pozvao preduzetnike da se prijave i iskoriste ovu šansu.

– Kao što smo i obećali, Savet za zapošljavanje sproveo je konkurs za zakup lokala po subvencionisanim uslovima – dajemo 33 lokala za koje se kirija neće plaćati 24 meseca. Pozivamo sve preduzetnike i ljude koji veruju u sebe, imaju preduzetničkog duha i ideje, pogotovo one koji se bave proizvodnjom i stvaranjem dodatne vrednosti, da se prijave kako bismo zajedničkim snagama poboljšali privredni ambijent u Beogradu i time i u Republici Srbiji. Na ovome nećemo stati, konkurse ćemo ponavljati sve dok sav preostali poslovni prostor koji je trenutno neiskorišćen u Beogradu ne bude stavljen u službu preduzetnika, što mu je i svrha – istakao je Petronijević.

Poslovni prostor koji se daje u zakup pod posebnim uslovima nalazi se na Starom gradu, Paliluli, Voždovcu, u Rakovici i Novom Beogradu.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je ovaj poziv  na osnovu odluke Skupštine grada radi podsticanja samozapošljavanja i proširenja poslovanja prema Akcionom planu zapošljavanja za 2016. godinu.

Poslovni prostor daje se u zakup nezaposlenim licima za otpočinjanje poslovanja u cilju podrške samozapošljavanju i novoosnovanim privrednim subjektima za proširenje poslovanja, povećanje konkurentske sposobnosti, a zarad razvoja mikro, malih i srednjih privrednih subjekata i preduzetništva, kao i podsticanja privrednog razvoja uopšte.

Prijave se dostavljaju Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda zaključno sa 27. julom do 13 sati, a otvaranje će biti obavljeno istog dana u 14 sati u tom preduzeću, u Njegoševoj 84.

Više o ovom konkursu zainteresovani mogu pogledati na zvaničnom sajtu Grada Beograda u delu Gradski oglasi, konkursi i tenderi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik