Najveća investicija na "Start-up" sceni Srbije

Bez autora
Jun 27 2016

Investicioni fond South Central Ventures pruža ozbiljnu podršku start up sceni Srbije i nacionalna asocijacija srpske privrede, u sklopu svojih aktivnosti za razvoj preduzetništva i start ap biznisa podsticaće partnerstvo fondova i preduzeća, kako bi se kroz zajedničke projekte, pokrenuo biznis i podstakao razvoj.Privredna komora Srbije povezuje sve koji žele da pokrenu biznis sa investitorima i podržava promociju uspešnih poslovnih priča i inovativnih srpskih kompanija i proizvoda, rekao je predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, na konferenciji u PKS i podsetio na uspešnu prezentaciju kompanije Ono i njihovog električnog bicikla na festivalu u Beču.

Najveća investicija na "Start-up" sceni SrbijeInvesticioni fond South Central Ventures pruža ozbiljnu podršku start up sceni Srbije i nacionalna asocijacija srpske privrede, u sklopu svojih aktivnosti za razvoj preduzetništva i start ap biznisa podsticaće partnerstvo fondova i preduzeća, kako bi se kroz zajedničke projekte, pokrenuo biznis i podstakao razvoj, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Privredna komora Srbije povezuje sve koji žele da pokrenu biznis sa investitorima i podržava promociju uspešnih poslovnih priča i inovativnih srpskih kompanija i proizvoda, rekao je Čadež na konferenciji u PKS i podsetio na uspešnu prezentaciju kompanije Ono i njihovog električnog bicikla na festivalu u Beču.

„Poslovne ideje u Srbiji nikada nisu nedostajale, ima mnogo mladih spremnih da pokrenu posao, ali važno je da im se pruži podrška da od ideje razviju poslovne modele konkurentne na drugim tržištima“, ukazao je Čadež i izrazio uverenje da će prezentacija uspešnog primera saradnje jedne mlade kompanije i fonda pokrenuti i druge firme na ovakvo partnerstvo.

Jan Kobler, partner u Investicionom fondu South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) istakao je primer uspešne saradnje mlade kompanije iz Srbije City Expert i fonda. South Central investment prepoznao je  potencijal te kompanije, njen inovativni pristup u sektoru nekretnina u Srbiji i investirao 700.000 evra u njen rast i razvoj. Investicija će obezbediti i uvođenje naprednijih tehnoloških karakteristika, koje će unaprediti servis za klijente.

Fond raspolaže sa 40 miliona evra namenjenih start ap, malim i srednjim tehnološkim kompanijama sa prostora Zapadnog Balkana. Okuplja investitore, od međunarodnih institucija, kao što su EBRD, EIF i KfW, pa sve do regionalnih korporacija i privatnih ulagača, osiguravajućih kuća i poslovnih anđela, ali i javnog sektora.

Visina investicija kreće se od 100 hiljada do 3 miliona evra. Planirane investicije u kompanijama u Srbiji su oko 2 miliona evra. Ovakvi skupovi koje podržava Privredna komora Srbije predstavljaju dobru priliku da se predstavi način investiranja, kao podsticaj i drugim kompanijama da uspostave saradnju sa fondom, istakao je Kobler.

Igor Jović, generalni direktor kompanije City Expert predstavio je unapređene usluge koje ta kompanija nudi klijentima, sa ciljem da u poslovima sa nekretninama uštede i vreme i novac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik