Podrška Svetske banke sprovođenju reformi u Srbiji

Bez autora
Jun 27 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorkom za strateška i operativna pitanja Svetske banke Marijamom Šerman.Susretu je prisustvovala i regionalna direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu Elen Goldstin. Direktorka Šerman pohvalila je reforme srpske Vlade, pre svega u domenu finansijske stabilnosti očuvane kroz proces fiskalne konsolidacije, kao i pravac razvoja u kojem Srbija ide.

Podrška Svetske banke sprovođenju reformi u SrbijiPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorkom za strateška i operativna pitanja Svetske banke Marijamom Šerman.

Susretu je prisustvovala i regionalna direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu Elen Goldstin.Direktorka Šerman pohvalila je reforme srpske Vlade, pre svega u domenu finansijske stabilnosti očuvane kroz proces fiskalne konsolidacije, kao i pravac razvoja u kojem Srbija ide.

Jedna od glavnih tema susreta bio je program nove vlade Srbije i podrška koju Svetska banka pruža novom mandataru Aleksandru Vučiću. Posebna pažnja posvećena je procesu restrukturiranja javnih i državnih preduzeća EPS-a, RTB Bora i Resavice, u kojem Svetska banka aktivno učestvuje u saradnji sa resornim ministarstvima.

Premijer Vučić i direktorka Šerman razgovarali su i o predstojećem Samitu zemalja zapadnog Balkana u Parizu, kao i akcionom planu za sprovođenje takozvanih mekih mera za implementaciju trgovinske i infrastrukturne povezanosti, koji će Svetska banka predstaviti na ovom samitu.

Direktorka Šerman najavila je dolazak predsednika Svetske banke dr Džima Kima u Beograd u drugoj polovini septembra.Prioritetna tema, koja će biti razmatrana tokom ove posete, biće jačanje sistema obrazovanja u Srbiji, pre svega unapređenje programa ranog obrazovanja dece, koji će biti realizovan u saradnji sa fondacijom Novaka Đokovića.

Premijer Vučić zahvalio je direktorki Šerman i regionalnoj direktorki Goldstin na ogromnoj podršci koju je Svetska banka do sada pružila u procesu sprovođenja reformi u Srbiji, i istakao da će Vlada Srbije i u novom mandatu činiti sve kako bi uspešno realizovala neophodne reformske procese.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik