Orao leti prema ugovoru sa Rusima

Bez autora
Jun 28 2016

Vazduhoplovni zavod "Orao" iz Bijeljine zadužiće se kod Investiciono-razvojne banke RS za deset miliona maraka kako bi kupili licencu za remont helikopterskih motora od Vazduhoplovnog zavoda "Klimov" iz Sankt Peterburga. Ovom državnom preduzeću i njegovim radnicima uskoro bi moglo svanuti jer je na pomolu rješenje problema koji je mjesecima kočio realizaciju unosnih ugovora sa ruskim partnerom. U Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva RS kazali su da je na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima IRB-a i "Orla" data saglasnost za nastavak investicionih planova putem kreditnog zaduženja.

Orao leti prema ugovoru sa RusimaVazduhoplovni zavod "Orao" iz Bijeljine zadužiće se kod Investiciono-razvojne banke (IRB) RS za deset miliona maraka kako bi kupili licencu za remont helikopterskih motora od Vazduhoplovnog zavoda "Klimov" iz Sankt Peterburga.

Ovom državnom preduzeću i njegovim radnicima uskoro bi moglo svanuti jer je na pomolu rješenje problema koji je mjesecima kočio realizaciju unosnih ugovora sa ruskim partnerom.

U Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva RS kazali su da je na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima IRB-a i "Orla" data saglasnost za nastavak investicionih planova putem kreditnog zaduženja.

- Planom je predviđeno da finansijska sredstva za realizaciju projekta, koji podrazumijeva nabavku potrebnih licenci, opreme i obuku kadra, budu obezbijeđena iz kreditnih sredstava i vlastitih sredstava društva - kažu u Ministarstvu industrije i dodaju da je riječ o preduzeću od strateškog interesa za Srpsku i značajnom projektu koji dugoročno obezbjeđuje njegovo sigurno i stabilno poslovanje.

Iz resornog ministarstva su poručili da u potpunosti podržavaju poslovne planove tog preduzeća koji podrazumijevaju saradnju sa Vazduhoplovnim zavodom "Klimov" iz Ruske Federacije u periodu od 2016. do 2018. godine.

Prije nekoliko dana u Vladu i "Orao" stigla je prečišćena verzija ugovora koji Rusi nude. Ukoliko on bude zaključen Srpska će zarađivati do 400.000 dolara po remontovanom motoru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik