Stop za "fantomske" šlep-službe na Koridoru 10

Bez autora
Jun 28 2016

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će Auto-moto savez Srbije biti jedini ovlašćen da do kraja letnje sezone sa Koridora 10 uklanja vozila koja se zaustave usled nezgoda i kvarova. U saopštenju se navodi da je ovo rešenje dogovoreno na hitnom sastanku, koji je inicirala potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a što će pomoći da se spreči pojavljivanje „fantomskih šlep-službi“ na autoputevima u Srbiji. Na pojavu lažnih šlep-službi u Srbiji nedavno je upozorio Auto-moto savez Nemačke.

Stop za "fantomske" šlep-službe na Koridoru 10Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će Auto-moto savez Srbije (AMSS) biti jedini ovlašćen da do kraja letnje sezone sa Koridora 10 uklanja vozila koja se zaustave usled nezgoda i kvarova.

U saopštenju se navodi da je ovo rešenje dogovoreno na hitnom sastanku, koji je inicirala potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a što će pomoći da se spreči pojavljivanje „fantomskih šlep-službi“ na autoputevima u Srbiji.

Na pojavu lažnih šlep-službi u Srbiji nedavno je upozorio Auto-moto savez Nemačke (ADAC).

Mihajlović je tom prilikom navela da je Koridor 10 od vitalnog interesa za našu zemlju i Vladu Srbije, istakavši da je prošle godine zabeležen rast od dva miliona vozila u prolasku kroz Srbiju.

Ona je poručila da će biti učinjeno sve da putnici koji idu Koridorom 10 od Horgoša do Preševa nemaju nikakvih problema, jer se, kako je dodala, tako povećavaju prihodi od putarina.

Dogovoreno je da AMSS do kraja turističke sezone besplatno uklanja sva vozila koja se pokvare ili dožive nezgodu do prvog isključenja sa autoputa, naglasila je Mihajlović.

Nakon toga, vlasnici vozila mogu koristiti usluge bilo kog drugog prevoznika, objasnila je ona i dodala da su je čelnici AMSS uverili u to da će na taj način biti sprečeno pojavljivanje “fantomskih šlep-službi” koje pljačkaju strane putnike na Koridoru 10.

Mihajlović je, takođe, podvukla da je neophodno da se utvrde sve činjenice o oštećenim vozačima koji su imali neprijatnosti u Srbiji.

Prema njenim rečima, zbog upozorenja nemačkog Auto-moto saveza, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će zatražiti podatke od Saveznog ministarstva saobraćaja i digitalne infrastrukture Nemačke, kao i od tog saveza, o tačnom broju i identitetu njihovih oštećenih vozača na Koridoru 10.

Ovo ćemo tražiti jer Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije nema nijednu prijavu oštećenih vozača, a na osnovu podataka koje očekujemo iz Nemačke MUP Srbije će moći da goni odgovorne u Srbiji, dodala je ona.

Koridor 10 je veoma značajan za Srbiju, tako da nećemo dopustiti da bilo ko ovu najznačajniju saobraćajnicu u našoj zemlji koristi za lične interese, ponovila je Mihajlović.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Uprave saobraćajne policije, JP “Putevi Srbije” i AMSS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik